"Αγκάθι" τα "κόκκινα δάνεια" για την Κύπρο

"Αγκάθι" τα "κόκκινα δάνεια" για την Κύπρο

«Αγκάθι» αποτελούν για την τα «κόκκινα δάνεια».  Η μη εξεύρεση λύση στο θέμα καθυστερεί την αποστολή της τρόικας, η οποία σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών Χάρη Γεωργιάδη, δεν αναμένεται να πραγματοποιηθεί μέχρι το τέλος του 2014.

Ο Κύπριος υπουργός Οικονομικών ο οποίος συμμετέχει στην ετήσια σύνοδο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της Παγκόσμιας Τράπεζας, συναντήθηκε σήμερα με αξιωματούχους του ΔΝΤ, στελέχη του οικονομικού επιτελείου της αμερικανικής κυβέρνησης, αλλά και με τον οικονομικό  σύμβολο του Αμερικανού προέδρου, Κρίστοφερ Σμαρτ.

Στις συναντήσεις  του ο  υπουργός Οικονομικών της Κυπριακής Δημοκρατίας  επισήμανε  ότι παρά το αδιέξοδο με τα «κόκκινα» δάνεια και τις εκποιήσεις, δεν μπορεί να αναδειχτεί το συγκεκριμένο θέμα ως «μείζον» της κυπριακής οικονομίας.

Ειδικά σε ότι αφορά τις συναντήσεις  του  κ. Γεωργιάδη  με τους Αμερικανούς αξιωματούχους, οι συνομιλητές του  ανέφεραν  τη «στενή συνεργασία» -Κύπρου  κυρίως στους τομείς της ενέργειας και των τραπεζών.

Ο κ. υποστήριξε ότι «κάποιες καθυστερήσεις» ήταν επόμενο να σημειωθούν μέσα στο «δύσκολο πρόγραμμα» των μεταρρυθμίσεων και της οικονομικής προσαρμογής, επισημαίνοντας ότι το «σημαντικότερο στοιχείο» είναι ότι «η γενικότερη προσπάθεια για την αξιοπιστία της κυπριακής οικονομίας έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη των εταίρων και δανειστών»

Τέλος, ο κ.  Γεωργιάδης συζήτησε με  τους αξιωματούχους της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης ,  για τα «επόμενα βήματα» ανάπτυξης δραστηριοτήτων της τράπεζας στο νησί.

Ο υπουργός Οικονομικών της Κύπρου αναχωρεί σήμερα από την Ουάσινγκτον για το Λουξεμβούργο για να λάβει μέρος στη συνεδρίαση του .

Tags: , , , , , , , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: