Αυτό που θέλω είναι να πεθάνω, λέει ο γηραιότερος άνθρωπος του κόσμου (βίντεο)

Τον τίτλο του γηραιότερου ανθρώπου στον κόσμο διεκδικεί ο Mbah Gotho από την Ινδονησία, ο οποίος είναι 145 ετών. Σύμφωνα με το επίσημο πιστοποιητικό γέννησης, ο Gotho ήρθε στη ζωή στις 31 Δεκεμβρίου του 1870.

Μιλώντας σε ειδησεογραφικό πρακτορείο της Ινδονησίας, ο ίδιος ανέφερε ότι προετοιμάζεται για τον θάνατό του από το 1992, ενώ έχει ετοιμάσει ακόμα και τον τάφο του.

Κατά τη διάρκεια της ζωής του, ο ηλικιωμένος άντρας έχει δει να φεύγουν από τη ζωή τα δέκα αδέρφια του, οι τέσσερις γυναίκες του, αλλά και τα παιδιά του.

«Αυτό που θέλω είναι να πεθάνω», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Gotho, ο οποίος, παρά το προχωρημένο της ηλικίας του, χρειάζεται βοήθεια να πλυθεί και να φάει μόνο τους τελευταίους τρεις μήνες. Όσο για το ποιο είναι το μυστικό μακροζωίας, ο 145χρονος άντρας σχολίασε πως είναι η υπομονή.

Να σημειωθεί ότι ο γηραιότερος άνθρωπος στον κόσμο ως τώρα θεωρούνταν πως ήταν η Γαλλίδα Jeanne Calment, η οποία απεβίωσε στην ηλικία των 122 ετών. Υπάρχουν, ωστόσο, πολλοί που ισχυρίζονται ότι έχουν σπάσει το συγκεκριμένο ρεκόρ, με πρώτο τον James Olofintuyi από τη Νιγηρία, ο οποίος υποστηρίζει πως είναι 171 ετών, χωρίς ωστόσο να έχει τα απαραίτητα έγγραφα που να επιβεβαιώνουν τον ισχυρισμό του.

viral

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: