Αυτό είναι το μεγαλύτερο νεκροταφείο στον κόσμο με πάνω από 5 εκατομμύρια νεκρούς.

Με την πρώτη ματιά, θα μπορούσε κανείς να σκεφτεί ότι το Wadi-us-Salaam είναι μια πόλη πάνω από τη Μέση Ανατολή. Όταν το βλέπει κανείς για πρώτη φορά νομίζει ότι είναι μια πόλη μέσα στην έρημο. Αλλά στην πραγματικότητα είναι το μεγαλύτερο νεκροταφείο του κόσμου και βρίσκεται κοντά στην σιιτική ιερή πόλη Νατζάφ του Ιράκ.

Το Ισλαμικό νεκροταφείο (που μεταφράζεται ως Κοιλάδα της Ειρήνης) καλύπτει περισσότερα από 1.400 στρέμματα και περιέχει 5 εκατομμύρια νεκρούς, αλλά ο αριθμός αυτός αυξάνεται καθημερινά.

Υπάρχουν περισσότεροι νεκροί στο Wadi-us-Salaam απ ότι οι άνθρωποι στην πόλη της Νατζάφ, και υπάρχει μια σιιτική πεποίθηση που λέει ότι οι ψυχές όλων των πιστών, άνδρες και οι γυναίκες θα ταξιδέψουν σε αυτό το σημείο ανεξαρτήτως που θάφτηκαν.

Λόγω της πρόσφατης βίας στην περιοχή, σε αυτό το νεκροταφείο υπάρχει κίνδυνος εξάντλησης του διαθέσιμου χώρου. Αποτέλεσμα όλου αυτού είναι να έχουν κλαπεί πολλά νεκρά σώματα αλλά και να έχουν δημιουργηθεί αυτοσχέδιοι τάφοι η ακόμα να πουλάνε τους τάφους σε άλλους.

Πηγή: fanpage.gr

Paraxena

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: