Αυτά είναι τα πιο δημοφιλή επώνυμα σε κάθε ευρωπαϊκή χώρα (εικόνα)

Ο Τσέχος γλωσσολόγος, μαθηματικός και καλλιτέχνης Jakub Marian δημιούργησε δύο ιδιαίτερους χάρτες με τα πιο δημοφιλή επώνυμα ανά χώρα στην Ευρώπη.

Όπως μεταδίδει η independent, ο ένας χάρτης περιέχει τα πιο δημοφιλή επώνυμα ανά χώρα, μεταξύ αυτών και η Ελλάδα. Φυσικά στη χώρα μας, πιο κοινό είναι το επώνυμο «Παπαδόπουλος», το οποίο συναντάται πολύ συχνά.

Ο δεύτερος χάρτης απεικονίζει το τι σημαίνουν αυτά τα επώνυμα. Στην προκειμένη περίπτωση, σύμφωνα με τον Marian, «Παπαδόπουλος» σημαίνει ο «γιος του παπά».

Ο Τσέχος γλωσσολόγος, μαθηματικός και καλλιτέχνης, εξήγησε ότι ξόδεψε αρκετές ώρες στο διαδίκτυο με το να ψάχνει να βρει το τι σημαίνει το καθένα, καθώς όπως ήταν αναμενόμενο, δεν μπορεί να γνωρίζει όλες τις γλώσσες της Ευρώπης.

Η έμπνευσή του για αυτή την ενδιαφέρουσα έρευνα προήλθε όταν μια μέρα διάβαζε ένα άρθρο στο wikipedia και έκτοτε αφιερώθηκε σε αυτό. Δυστυχώς όμως, οι πληροφορίες που μπορεί να βρει κάποιος στο Ίντερνετ πολλές φορές είναι λανθασμένες ή ημιτελείς, όπως διευκρινίζει και ο ίδιος.

Σημειώνεται ότι οι εν λόγω χάρτες περιέχονται στην σελίδα του Jakub Marian η οποία είναι η jakubmarian.com.

viral

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: