Αυστραλός πλαστικός χειρουργός έρχεται στην Ελλάδα για τους εγκαυματίες

Διάσημος πλαστικός χειρουργός της Αυστραλίας πρόκειται να επισκεφθεί την Ελλάδα προκειμένου να βοηθήσει τους Έλληνες γιατρούς στη θεραπεία των θυμάτων από τις φονικές πυρκαγιές στην Αττική.

Με δική του πρωτοβουλία, ο Dr. John Greenwood αναμένεται στην Αθήνα αργά την Παρασκευή, για να ξεκινήσει το έργο του την Κυριακή στο Γενικό Νοσοκομείο Αττικής «Γ. Γεννηματάς».

Ο Αυστραλός πλαστικός χειρουργός έχει σκοπό να χρησιμοποιήσει μία πρωτοποριακή μέθοδο στους εγκαυματίες, χρησιμοποιώντας το NovoSorb, ένα είδος τεχνητού δέρματος που έφτιαξε η εταιρία Polynovo και λειτουργεί ως δερματικός ιστός επιτρέποντας σε νέα δερματικά κύτταρα, φλέβες και ιστούς να αναπτυχθούν, αφήνοντας ένα απαλό, εύκαμπτο δέρμα με ελάχιστες ουλές.

Το συγκεκριμένο προϊόν, αν και δεν έχει εγκριθεί ακόμη από την Therapeutic Goods Administration, χρησιμοποιείται εδώ και πολλά χρόνια και ήδη πωλείται στις ΗΠΑ. Γενικά απαντάται όχι μόνο στη θεραπεία εγκαυμάτων αλλά και σε επεμβάσεις μελανώματος ή για άλλες μεγαλύτερες πληγές, που έχουν προκαλέσει εκτεταμένη απώλεια δέρματος.

Ανάμεσα στα νοσοκομεία που το έχουν δοκιμάσει και το χρησιμοποιούν είναι το The Alfred στη Μελβούρνη και το Royal North Shore Hospital στο Σίδνεϊ. Το NovoSorb είναι ένα αφρώδες υλικό που «συρράπτεται» πάνω στην πληγείσα περιοχή, επιτρέποντας στην συνέχεια το στρώμα του δέρματος που περιλαμβάνει τα αιμοφόρα αγγεία, την ελαστίνη και το λίπος να αναπτυχθεί μέσω αυτού.

Ο Dr. John Greenwood είναι διευθυντής της Adult Burns Unit στο Royal Adelaide Hospital και το 2016 τιμήθηκε με το βραβείο «SA Australian of the Year» για τις πρωτοποριακές μεθόδους του στην θεραπεία εγκαυμάτων.

Στο παρελθόν είχε προσφέρει την βοήθειά του μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Μπαλί το 2002, όπου 202 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους και 209 τραυματίστηκαν.

 

ellada

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: