Αυστραλία: Οργή με βίντεο που δείχνει μαθήτρια να κάνει ναζιστικό χαιρετισμό παριστάνοντας τον Χίτλερ

Οργή έχει προκαλέσει στην Αυστραλία ένα βίντεο που δείχνει μια μαθήτρια Λυκείου της Μελβούρνης να κάνει ναζιστικό χαιρετισμό παριστάνοντας τον Αδόλφο Χίτλερ μέσα σε τάξη.

Σύμφωνα με τη New York Post, ο πρόεδρος της οργάνωσης Anti-Defamation Commission (ADC) που μάχεται κατά του αντισημιτισμού, ζήτησε na τιμωρηθεί η έφηβη που εμφανίζεται να στο κλιπ, χαρακτηρίζοντας το θέαμα αρρωστημένο και προσβλητικό.

Το βίντεο δείχνει τη νεαρή κοπέλα να υψώνει ψηλά το χέρι, στον γνωστό χαιρετισμό των Ναζί, ενός στο πρόσωπό της είναι ζωγραφισμένο με μαρκαδόρο το χαρακτηριστικό μουστάκι του Γερμανού δικτάτορα. Από ένα laptop ακούγεται να παίζει ένα γερμανικό τραγούδι, ενώ μια άλλη μαθήτρια — μάλλον εκείνη που τραβά το βίντεο — βάζει τα γέλια.

To βίντεο, που σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ δημοσιεύτηκε στο TikTok και έχει πλέον διαγραφεί από την πλατφόρμα, τραβήχτηκε με αφορμή τα γενέθλια ενός άλλου κοριτσιού.


Ο αυξανόμενος αντισημιτισμός στα σχολεία της πολιτείας της Βικτόρια έχει κάνει πολλούς Εβραίους γονείς να ανησυχούν πλέον για την ασφάλεια των παιδιών τους, δήλωσε ο Δρ. Ντβιρ Αμπράμοβιτς, πρόεδρος της ADC.

«Αυτό το νεαρό άτομο, που εσκεμμένα και περήφανα βεβήλωσε τη μνήμη του Ολοκαυτώματος καταπατώντας τις αρχές του σεβασμού και της συμπεριληπτικότηας, πρέπει να τιμωρηθεί, αφού δύσκολα μπορεί να πιστέψει κανείς ότι αγνοούσε πως ο Χίτλερ εξολόθρευσε έξι εκατομμύρια Εβραίους και εκατομμύρια άλλους ανθρώπους», πρόσθεσε ο ίδιος.

Εκρόσωπος του υπουργείου Παιδείας δήλωσε στη Herald Sun ότι κάθε μορφή αντισημιτικής συμπεριφοράς εντός του σχολικού συστήματος «λαμβάνεται πολύ σοβαρά».

.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: