Αυστραλία: Δολοφονήθηκε «προσωπικότητα υψηλού επιπέδου στο οργανωμένο έγκλημα» στο πιο ήσυχο προάστιο του Σίδνεϊ

Μορφή του υποκόσμου της Αυστραλίας δολοφονήθηκε από ενόπλους το πρωί στο γνωστό προάστιο Μπόνταϊ του Σίδνεϊ, ανακοίνωσε η αστυνομία.

Η αστυνομία απέκλεισε τον τομέα όπου διαπράχθηκε ο φόνος, σε χώρο στάθμευσης στο εμπορικό, πολυσύχναστο προάστιο της μεγαλούπολης, όχι μακριά από την ομώνυμη παραλία.

Το θύμα ήταν 48 ετών και είχε «βαρύ ποινικό μητρώο». Ο άνδρας βρέθηκε ήδη νεκρός μέσα στ αυτοκίνητό του, δήλωσε ο Ντάνι Ντόχερτι, αξιωματικός της αστυνομίας, σε δημοσιογράφους. «Θεωρούμε ότι επρόκειτο για στοχευμένη επίθεση ενόπλων (εναντίον) προσωπικότητας υψηλού επιπέδου του οργανωμένου εγκλήματος», πρόσθεσε.

Η Ολίβια Σκάνλαν, ηθοποιός και χορεύτρια, 27 ετών, τόνισε πως είναι «σοκαρισμένη» από τη δολοφονία στο συνήθως ήσυχο προάστιο, που εκτιμούν ιδιαίτερα οι λάτρεις του σέρφινγκ και των περιπάτων.

«Φίλοι με επισκέπτονται και λένε ‘η Αυστραλία είναι όνειρο’. Πιστεύουν πως είναι τόσο ασφαλής, είναι τόσο διαφορετικό από τις πατρίδες τους. Μπορείς να περπατήσεις τη νύχτα και να έχεις την εντύπωση πως δεν θα συμβεί τίποτα».

Η Αυστραλία, χώρα 25 εκατομμυρίων κατοίκων, έχει αγορά ναρκωτικών που συγκαταλέγεται στις πιο προσοδοφόρες στον κόσμο. Οι τιμές πώλησης στους δρόμους είναι πολύ υψηλότερες από ό,τι στην Ευρώπη και στη βόρεια Αμερική. Την περίοδο 2019-2020, την πιο πρόσφατη για την οποία υπάρχουν διαθέσιμα δεδομένα, κατασχέθηκαν 39 τόνοι ναρκωτικών και η αστυνομία προχώρησε σε 166.321 συλλήψεις.

Οι συμμορίες, ιδίως αυτές των μοτοσικλετιστών, καλλιεργούν ολοένα πιο συχνά σχέσεις με τα μεξικανικά καρτέλ προκειμένου να εισάγουν ναρκωτικά, σύμφωνα με τις αρχές.

.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: