Αυστηροποίηση του νομοθετικού πλαισίου για τα θανατηφόρα τροχαία λόγω αλκοόλ

Ο υπουργός Δικαιοσύνης, Σταύρος Κοντονής, συνομιλώντας με μητέρες θυμάτων θανατηφόρων τροχαίων δυστυχημάτων, οι οποίες πραγματοποίησαν συγκέντρωση έξω από το υπουργείο, δήλωσε πως η κυβέρνηση πήρε την απόφαση να αυστηροποιήσει το νομοθετικό πλαίσιο για τις περιπτώσεις πρόκλησης θανατηφόρου δυστυχήματος από οδηγό ο οποίος είναι υπό την επήρεια αλκοόλ και για τις περιπτώσεις εγκατάλειψης θυμάτων.

Οι νομοθετικές πρωτοβουλίες του υπουργείου, οι οποίες βρίσκονται υπό διαβούλευση, προβλέπουν την αφαίρεση του διπλώματος οδήγησης για μεγάλο χρονικό διάστημα για παραβάτες υπό την επήρεια αλκοόλ και σε περίπτωση οποιασδήποτε μελλοντικής παράβασης του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (ΚΟΚ) από τον ίδιο οδηγό –πάλι υπό την επήρεια αλκοόλ, προβλέπεται η διά βίου αφαίρεση της άδειας ικανότητας οδήγησης.

Ακόμη, ο κ. Κοντονής σημείωσε ότι προωθείται η αύξηση των ποινών στις περιπτώσεις εγκατάλειψης θυμάτων από ασυνείδητους οδηγούς, ενώ βρίσκεται σε επαφή με τα συναρμόδια υπουργεία για την επανεξέταση των διοικητικών προστίμων που προβλέπονται στον ΚΟΚ.

ellada

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: