Αφράτη ζουμερή υπέροχη σοκολατόπιτα!!!

Υλικά

  • 250 γραμμάρια αλεύρι φαρινάπ
  • 250 γραμμάρια βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 350 γραμμάρια ζάχαρη
  • 3 κουταλιές της σούπας κονιάκ
  • 2 κουταλάκια του γλυκού μπεικιν παουντερ
  • 5 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
  • 200ml νερό
  • 100 γραμμάρια κακάο

Εκτέλεση

Χτυπάμε πάρα πολύ καλά βούτυρο με ζάχαρη,προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά,στην συνέχεια το κακάο, μπέικιν και τέλος το νερό,και το κονιάκ!

Τοποθετούμε σε τσέρκι 28cm μέσα στο οποίο τοποθετούμε λαδόκολλα και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180,/ βαθμούς για 35 λεπτά ανάλογα τον φούρνο(βυθίζουμε ένα μαχαίρι να δούμε εάν ψήθηκε)!

Την αφήνουμε να κρυώσει καλά!

Σιρόπι

  • 250 γραμμάρια ζάχαρη
  • 500 ml νερό
  • 85 γραμμάρια κακάο
  • λίγη κουβερτουρα

Βράζουμε δένει το αφήνουμε 5 λεπτά να κάτσει εκτός θερμοκρασίας και το ρίχνουμε πάνω στην σοκολατόπιτα!

Γλάσσο

250 γραμμάρια σοκολάτα γάλακτος με φουντούκια ή και σκέτη

250 γραμμάρια κρέμα γάλακτος!!

Ζεσταίνουμε την κρέμα.γάλακτος και την ρίχνουμε στο μπολ που έχουμε θρυμματίσει την σοκολάτα!

Το αφήνουμε λίγο να σταθεί ανακατεύοντας εκτός φωτιά και το ρίχνουμε πάνω στην σοκολατόπιτα!

Διακοσμούμε με μπόλικο τρούφα στα πλαϊνά και φυσικά ΠΑΓΩΤΟ!!!

Tzeni Tsanaktsidou

Πηγή - idiva.gr

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: