Αύξηση της απασχόλησης κατά 0,5% στην Ελλάδα

Η απασχόληση στην Ευρωζώνη και την Ε.Ε. παρουσίασε αύξηση το β’ τρίμηνο του έτους, σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat.

Ο ετήσιος ρυθμός ανάπτυξης της απασχόλησης στην ευρωζώνη παρέμεινε σταθερός το β’ τρίμηνο παρά την επιβράδυνση της επέκτασης του ΑΕΠ την ίδια χρονική περίοδο, σύμφωνα με τη Eurostat.

Ειδικότερα, ο αριθμός των απασχολούμενων στην ευρωζώνη αυξήθηκε κατά 0,4% και κατά 0,3% στην Ε.Ε. των 28 το β’ τρίμηνο σε σύγκριση με το προηγούμενο τρίμηνο, σύμφωνα με τις εθνικές εκτιμήσεις. Το α’ τρίμηνο του 2016, η απασχόληση αυξήθηκε κατά 0,4% σε προσαρμοσμένη βάση τόσο στην Ε.Ε. όσο και στην ευρωζώνη.

Σε σύγκριση με το β’ τρίμηνο του 2015, η απασχόληση αυξήθηκε κατά 1,4% στην ευρωζώνη και κατά 1,5% στην Ε.Ε. το β’ τρίμηνο του 2016.

Η Eurostat εκτιμά ότι κατά την εξεταζόμενη περίοδο οι απασχολούμενοι στην Ε.Ε. των 28 ανήλθαν στους 232,1 εκατ. άνδρες και γυναίκες (το υψηλότερο νούμερο που έχει καταγραφεί ποτέ) και στα 153,3 εκατ. άτομα στην ευρωζώνη (το υψηλότερο επίπεδο από το δ’ τρίμηνο του 2008). Σημειώνεται ότι τα μεγέθη είναι εποχικά προσαρμοσμένα.

Μεταξύ των κρατών μελών της Ε.Ε. στην Εσθονία (1,7%), την Ιρλανδία (1,1%) και τη Λιθουανία (1%) καταγράφηκαν τα υψηλότερα ποσοστά αύξησης της απασχόλησης το β’ τρίμηνο σε σχέση με το αμέσως προηγούμενο. Υποχώρηση της απασχόλησης καταγράφηκε στην Κροατία (-0,4%), ενώ στην Φινλανδία παρέμεινε στα ίδια επίπεδα. Στην Ελλάδα, όπως δείχνουν τα στοιχεία της Eurostat, η απασχόληση το β’ τρίμηνο του 2016 αυξήθηκε κατά 0,5% σε σχέση με το α’ τρίμηνο του έτους και κατά 1,3% σε σχέση με το αντίστοιχο περυσινό τρίμηνο.

parapolitika.gr

ellada

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: