Άδωνις Γεωργιάδης : «Αν η κυβέρνηση συνεχίσει να κυβερνά όπως σήμερα, τον Ιούλιο η Ελλάδα χρεοκοπεί» (βιντεο)

O αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Άδωνις Γεωργιάδης, αναφέρθηκε στο προσφυγικό, στο ασφαλιστικό αλλά και στην εκλογολογία των ημερών, σε συνέντευξη που έδωσε στον Γιώργο Κουβαρά και την εκπομπή Evening Report.

Σε ερώτηση του Γιώργου Κουβαρά για το αν η κυβέρνηση πάει να κλείσει την αξιολόγηση ή πάει σε ρήξη, ο κος Γεωργιάδης απάντησε «Κατ’αρχάς ελπίζω να υπάρξει συμφωνία. Δυστυχώς εκτιμώ ότι δεν θα υπάρξει. Η αντίδραση της αγοράς, δηλαδή η κατάρρευση του τραπεζικού κλάδου στο χρηματιστήριο, δείχνει ότι δεν θα υπάρξει. Αν η συμφωνία έρθει τον Ιούνιο, θα είναι δώρον άδωρο, θα χρειάζονται πάλι νέα μέτρα. Η συμφωνία πρέπει να κλείσει σήμερα».

Σχετικά με το ερώτημα γιατί δεν ζητά η ΝΔ εκλογές, εφόσον είναι τόσο καταστροφική, η άποψη του κου Γεωργιάδη ήταν ότι «ο λαός έκανε μία επιλογή τον Σεπτέμβρη. Να είναι ο ΣΥΡΙΖΑ κυβέρνηση και η ΝΔ αξιωματική αντιπολίτευση. Η ΝΔ δεν μπορεί να προκαλέσει εκλογές».

Σε ερώτηση για το τι θεωρεί πιο καταστροφικό, να συνεχίσει να κυβερνά ο ΣΥΡΙΖΑ ή να γίνουν εκλογές, ο κος Γεωργιάδης απάντησε: «Αν δεν κλείσει η αξιολόγηση, προφανώς μιλάμε για εθνική συμφορά. Αν η κυβέρνηση συνεχίσει να κυβερνά όπως σήμερα, τον Ιούλιο η Ελλάδα χρεοκοπεί εκ νέου και τίθεται πάλι θέμα ευρώ, γιατί δεν θα έχουμε να πληρώσουμε τα 9δις. του Ιουλίου. Εμείς κρούουμε τον κώδωνα του κινδύνου να κλείσει την αξιολόγηση τώρα».

Σχετικά με μία πιθανή συναίνεση στο ασφαλιστικό ή στο αγροτικό, ο Άδωνις Γεωργιάδης ήταν κάθετος: «Τσίπρας & Καμμένος έχουν διαπραγματευτεί τα μέτρα του Μνημονίου τους. ‘Ενα ασφαλιστικό σαν του Κατρούγκαλου μόνο ζημιά θα κάνει, θα φέρει ύφεση. Είναι χειρότερο από έγκλημα. Προσωπικά δεν θέλω να περάσει. Η αξιολόγηση πρέπει να κλείσει σωστά».
Για τους αγρότες είπε ότι είναι υπέρ των διεκδικήσεών τους.

Στην κριτική του για την κυβέρνηση ήταν πολύ αιχμηρός, λέγοντας πως «ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ είναι ότι χειρότερο έχει γεννήσει η ελληνική ιστορία». Στη συνέχεια τόνισε ότι «ο κος Τσίπρας έγινε πρωθυπουργός χωρίς να έχει κανένα σχέδιο, πιστεύοντας σε φαντασιώσεις».

Σε ερώτηση για το προσφυγικό, ο κος Γεωργιάδης επισήμανε ότι «αυτό που συμβαίνει στην Ευρώπη, ξεκίνησε από τον Τσίπρα και τη Χριστοδουλοπούλου. Τρία χρόνια ήταν οι πρόσφυγες στην Τουρκία… το κουμπί για να έρθουν το πάτησε ο Τσίπρας. Ο κος Μητσοτάκης βάζει πλάτη για τη χώρα στο προσφυγικό».
Και πρόσθεσε «Με ανησυχεί πάρα πολύ το μεταναστευτικό. Εξελίσσεται πάρα πολύ άσχημα για την Ελλάδα, ίσως να ‘ναι πολύ πιο επικίνδυνο από το οικονομικό. Πιστεύω ότι αν συνεχιστεί η απώλεια του ελέγχου, μπορεί να φέρει ραγδαίες εξελίξεις στα εθνικά μας θέματα. Ανησυχώ για την πολύ μεγάλη γεωπολιτική αναβάθμιση των Σκοπίων, που κοντεύουν να γίνουν κρίσιμος παίκτης στην αλυσίδα του συστήματος. Η Τουρκία αν ήθελε να σταματήσει τη ροή, θα το είχε κάνει. Αλλά και η Ευρώπη δεν στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων. Ο Τσίπρας και η Τασία φταίνε γιατί άνοιξαν την πόρτα, όμως, ως προς τη διαχείριση του θέματος έχει ευθύνη και η Ευρώπη ».

Video:

Action24.gr-Politiki

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: