Αντίδραση του Συλλόγου Κρεοπωλών για την πώληση κρεάτων από super – market – Αχαΐα

Αντίδραση του Συλλόγου Κρεοπωλών για την πώληση κρεάτων από super   market   Αχαΐα

Σε ανακοίνωση του ο Σύλλογος Κρεοπωλών Πάτρας επισημαίνει: «Ο Σύλλογος μας ανακοινώνει και καταγγέλλει τα όσα συμβαίνουν γύρω από την εμπορία και πώληση των κρεάτων, ιδιαίτερα αυτές τις ημέρες του ΠΑΣΧΑ από μερίδα μεγάλων πολυκαταστημάτων (SUPER MARKET). Μεθοδεύεται με μαθηματική ακρίβεια, το σβήσιμο των διαφόρων μικρών επιχειρήσεων ιδιαιτέρως των παραδοσιακών κρεοπωλείων, με το πρόσχημα της προσφοράς σε χαμηλότερες τιμές ΠΟΥ ΔΕΝ ανταποκρίνονται στο κόστος αγοράς.

Όμως αν όχι όλοι, τουλάχιστον οι περισσότεροι των καταναλωτών γνωρίζουν ότι οι αγορές στην ελληνική ύπαιθρο, για τα γνήσια ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ, είναι αυτές που προσφέρονται από το ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΚΡΕΟΠΩΛΗ της γειτονιάς του, με το ανάλογο κέρδος προκειμένου να καλύψει τα έξοδά του και την εν γένει διαβίωσή του.

Επί πλέον ο καταναλωτής πρέπει να γνωρίζει ότι ο παραδοσιακός κρεοπώλης ασχολείται μόνον με το πρώτο αυτό αγαθό της διατροφής του και ελέγχει πρώτος το καλό σφαγείο και την καλύτερη υγιεινή του παρουσίαση . Επίσης πρέπει να γνωρίζει ότι πάντα θα είναι ο φίλος του και όχι ο απρόσωπος και ανώνυμος πελάτης κάποιου μεγάλου πολυκαταστήματος.

ΕΡΩΤΑΜΕ ΚΑΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΜΕ: Αυτά τα μεγάλα πολυκαταστήματα (SUPER MARKET) επειδή χάνουν από την κίνησή τους αυτή, γιατί ασχολούνται με την εμπορία και την πώληση των κρεάτων; Μήπως πίσω από αυτήν την κίνηση , κρύβονται αλχημείες ή οτιδήποτε άλλο;

Ερωτάμε το Υπουργείο Ανάπτυξης και τον οποιοδήποτε υπεύθυνο αυτής της χώρας, ποιά η προστασία των μικρομεσαίων και δη των παραδοσιακών κρεοπωλών από τον αθέμιτο αυτόν ανταγωνισμό;

Αλλά ερωτάμε και τον φίλο καταναλωτή

α) Μήπως δεν αντιλαμβάνεται ακόμη ότι στα μεγάλα κεφάλαια προστίθεται και άλλα μέχρι να κατακτήσουν τον κόσμο;

β)Μήπως δεν αντιλαμβάνεται ότι με τη χρήση των μεγάλων SUPER MARKET προσφέρει τα υπερκέρδη σ’ αυτά και τον μαρασμό του γείτονα και εν γένει των μικρομεσαίων επιχειρήσεων;»

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: