9 Κοσμήματα αμύθητης αξίας της βασιλικής οικογένειας – Ποια επτασφράγιστα μυστικά κρύβουν

Η ζωή στο βασιλικό παλάτι είναι πάντα γεμάτη μυστήρια. Και συχνά, τα κοσμήματα παίζουν πρωταγωνιστικό ρόλο. Για παράδειγμα, ένα διαμάντι στο βασιλικό στέμμα μπορεί να είναι ο λόγος για την διαμάχη δύο χωρών!

Σήμερα, σας παρουσιάζουμε τα 9 πιο παράξενα κοσμήματα που ανήκουν στην βασιλική οικογένεια.

9. Η ζαφειρένια καρφίτσα της βασίλισσας Βικτόρια

Η Βασίλισσα Βικτόρια (1839–1876) λάτρευε τα ζαφείρια. Λίγες μέρες πριν τον γάμο της, ο αρραβωνιαστικός της πρίγκιπας Αλβέρτος της έδωσε αυτή την καρφίτσα και της άρεσε τόσο πολύ που αποφάσισε να την φορέσει και στον γάμο της.

Σύμφωνα με την Αγγλική παράδοση, η νύφη θα πρέπει να έχει 4 πράγματα πάνω της: κάτι παλιό, κάτι καινούργιο, κάτι δανεισμένο και κάτι μπλε. Οπότε αυτό ήταν το μπλε αντικείμενο που της έλειπε. Το μπλε συμβολίζει την αφοσίωση. Από τότε, ο οίκος “House of Garrard” βάζει πάντα ένα μικρό ζαφείρι σε κάθε δαχτυλίδι αρραβώνων.

8. Το κολιέ της Μαρίας Αντουανέτας

Η Βασίλισσα είπε πως δεν γνώριζε τίποτα για το πανάκριβο

κόσμημα αλλά οι περισσότεροι δεν την πίστεψαν και ήταν σίγουροι πως το είχε παραγγείλει η ίδια. Υπήρχαν πολλές φήμες γύρω από το όνομά της που είχαν προκαλέσει πολιτική αστάθεια.

Έλεγαν πως είχε εξωσυζυγικές σχέσεις αλλά τελικά ποτέ δεν επιβεβαιώθηκε. Στο τέλος, αυτό το κολιέ ήταν άλλος ένας από τους παράγοντες που συνέβαλαν στο να χάσει την δημοτικότητά της η βασίλισσα.

7. Η σπασμένη τιάρα της Ελισάβετ Β’

Η διαμαντένια τιάρα της δόθηκε τη μέρα του γάμου της. Ωστόσο, λίγο πριν την τελετή, ο κομμωτής της την έσπασε. Η τιάρα στάλθηκε αμέσως στο “House of Garrard” όπου επισκευάστηκε αμέσως και της στάλθηκε πίσω.

6. Αυγά Faberge: Τα οικογενειακά κοσμήματα του οίκου Romanov

Η παράδοση του να βάφουν αυγά για το Πάσχα υπάρχει στην Ρωσία από τα αρχαία χρόνια. Φυσικά, η Βασιλική οικογένεια ακολούθησε και εκείνη την παράδοση. Ο Αλέξανδρος Γ’ αποφάσισε να αλλάξει λίγο την παράδοση και σκέφτηκε να κάνει δώρο στην γυναίκα του ένα αυγό κόσμημα.

Μέσα του υπήρχε ένα μικρό κοτόπουλο και μέσα στο κοτόπουλο υπήρχε άλλο ένα δώρο – ένα κολιέ με ρουμπίνια. Της άρεσε τόσο πολύ το δώρο που εκείνος συνέχισε να της δίνει ένα αυγό κάθε Πάσχα. Ο γιος του συνέχισε και εκείνος την παράδοση.

5. Η βρετανική αυτοκρατορική κορώνα

Η βρετανική αυτοκρατορική κορώνα, όπως την ξέρουμε σήμερα, δημιουργήθηκε το 1937 από τον Βασιλιά Γεώργιο ΣΤ’. Έχει πάρα πολλά πετράδια πάνω του και ζυγίζει σχεδόν 3,5 κιλά.

Αλλά κανένα από τα πετράδια δεν συγκρίνεται με το διαμάντι Koh-i-Noor που είναι στο κέντρο του στέμματος. Πιθανώς είναι το πιο διάσημο διαμάντι του κόσμου. Είναι πάνω από 300 χρονών και προέρχεται από την Ινδία.

Ποτέ δεν έχει πουληθεί και πάντα περνούσε με την βία στον επόμενη ιδιοκτήτη του. Μετά την αποίκηση της Ινδίας το 1849, το διαμάντι πέρασε στα χέρια της βασίλισσας Βικτόρια.

Μετά την ανεξαρτησία της Ινδίας, η κυβέρνηση ζήτησε να επιστραφεί το πετράδι αλλά η Αγγλική κυβέρνηση το ξεκαθάρισε πως αυτό δεν πρόκειται να συμβεί.

4. Η γαμήλια τιάρα της Kate Middleton

Η διαμαντένια τιάρα που φόρεσε η Kate Middleton στον γάμο της δεν έχει σκοτεινή ιστορία. Τα κοσμήματα που έχει πάνω αγοράστηκαν από τον Γεώργιο ΣΤ’ και κληρονομήθηκε από την Ελισάβετ B’. Η τιάρα έχει ακριβώς 888 διαμάντια πάνω της.

Η Ελισάβετ Β’ δεν είχε φορέσει ποτέ την τιάρα αλλά την δάνειζε συχνά. Η αδερφή της βασίλισσας και η κόρη της την φορούσαν αρκετά συχνά.

3. Τα χρυσά βραχιόλια των πριγκιπισσών της Δανίας.

Υπάρχει μία ασυνήθιστη παράδοση στην Δανία – όλες οι πριγκίπισσες παίρνουν ένα χρυσό βραχιόλι στα 5α τους γενέθλια. Η παράδοση ξεκίνησε από την Ingrid της Σουηδίας. Η μητέρα της της έδωσε ένα χρυσό βραχιόλι για τα 5α της γενέθλια.

Της άρεσε τόσο πολύ αυτή η κίνηση που έκανε και εκείνη το ίδιο δώρο με την σειρά της στην κόρη της και έτσι ξεκίνησε μία παράδοση που κρατάει μέχρι και σήμερα.

2. Η σμαραγδένια τιάρα της Βασίλισσας Rania

Η Βασίλισσα Rania της Ιορδανίας είναι μία πολύ όμορφη γυναίκα. Έπαιξε πολύ σημαντικό ρόλο σε μεταρρυθμίσεις για τα δικαιώματα των γυναικών, όπως το δικαίωμα της ψήφου, το δικαίωμα να οδηγούν αμάξι και να διαλέγουν τα δικά τους ρούχα.

Παρά την κατάστασή της, ποτέ δεν είχε το δικό της στέμμα. Αλλά το 2000, η βασιλική οικογένεια της Ιορδανίας τελικά απέκτησε ένα – μία τιάρα από σμαράγδια και μαύρο χρυσό, του οίκου “Boucheron.”

1. Το δαχτυλίδι της πριγκίπισσας Diana

Η Diana επέλεξε αυτό το ζαφειρένιο δαχτυλίδι όταν αρραβωνιάστηκε τον πρίγκιπα Κάρολο. Αυτό ήταν μεγάλη έκπληξη για την βασιλική οικογένεια και ιδιαίτερα την Ελισάβετ Β’. Το δαχτυλίδι είχε κατασκευαστεί από τον οίκο “House of Garrard” και κόστιζε $38,000 τότε.

Η βασιλική οικογένεια θεώρησε ότι ήταν κακή επιλογή γιατί ήταν ένα δαχτυλίδι που θα μπορούσε ο καθένας να αποκτήσει. Μετά τον θάνατό της, το δαχτυλίδι πέρασε στον πρίγκιπα William, που αργότερα το δώρησε στην Kate Middleton.

Πηγή: brightside.me, viralman.gr

(?)

SHOWBIZ

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: