6χρονος με αυτοσχέδια φανέλα έγινε viral και συνάντησε επιτέλους τον Μέσι (βίντεο)

Οι φωτογραφίες ενός πιτσιρικά να φοράει μία αυτοσχέδια φανέλα του Μέσι φτιαγμένη από μία πλαστική σακούλα είχαν κάνει κυριολεκτικά το γύρο του διαδικτύου τον περασμένο Ιανουάριο, με χιλιάδες χρήστες να τις κοινοποιούν και να αναζητούν την ταυτότητά του.

Έτσι, ένας θείος του μικρού που ζει μόνιμα στην Αυστραλία ήρθε σε επαφή με το BBC και αποκάλυψε πως πρόκειται για τον 6χρονο σήμερα Murtaza Ahmadi από την περιοχή Jaghori του Αφγανιστάν.

Σύμφωνα με τον πατέρα του Murtaza, Arif Ahmadi, ο μικρός είχε δει το Μέσι στην τηλεόραση, καθώς διέθεταν ηλιακή ενέργεια. «Μου ζήτησε πολλές φορές να του πάρω μία φανέλα του Μέσι. Δεν μπορούσα να την αγοράσω. Αργότερα, ο αδερφός του τού έφτιαξε μία αυτοσχέδια φανέλα και ανέβασε  τη φωτογραφία στο Facebook.

Η Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου του Αφγανιστάν είχε ανακοινώσει τότε πως θα προσπαθούσε να κανονίσει μία συνάντηση του Murtaza με τον Αργεντινό σούπερ σταρ.

Αν και μερικούς μήνες αργότερα έφτασε στα χέρια του 6χρονου πιτσιρικά μία υπογεγραμμένη φανέλα του Μέσι από την εθνική Αργεντινής, η συνάντηση τους δεν πραγματοποιήθηκε ποτέ, μιας και το Μάιο η οικογένεια του Murtaza αναγκάστηκε να εγκαταλείψει το Αφγανιστάν και να βρει καταφύγιο στο Πακιστάν.

Τελικά, η συνάντηση του Murtaza με το ποδοσφαιρικό ίνδαλμά του πραγματοποιήθηκε την Τρίτη στη Ντόχα, σύμφωνα με την επιτροπή που διοργανώνει το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2022.

Σημειώνεται ότι η Μπαρτσελόνα βρίσκεται στο Κατάρ για τις ανάγκες ενός φιλικού με την Αλ  Αχλί και ο Murtaza θα συνοδέψει τον Μέσι στον αγωνιστικό χώρο, εκπληρώνοντας ένα όνειρο που μέχρι πριν λίγο καιρό έμοιαζε τόσο μακρινό.

«Αυτή είναι η εικόνα που ο κόσμος ήθελε να δει» έγραψε στο twitter η επιτροπή του Μουντιάλ του Κατάρ την Τρίτη. «Το 6χρονο αγόρι που ονειρευόταν να συναντήσει από κοντά τον ήρωά του, το Μέσι, τα κατάφερε».

viral

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: