20 τρομακτικά στοιχεία για τον «αβύθιστο» Τιτανικό που σίγουρα δεν γνωρίζατε [Εικόνες]

Ο Τιτανικός είναι ίσως το πιο εμβληματικό πλοίο στην ιστορία και ήταν ένα από τα γνωστά πλοία γραμμής της εποχής του.

Όλοι ξέρετε ότι το παρθενικό του ταξίδι κατέληξε σε τραγωδία όταν χτύπησε σε ένα παγόβουνο. Η επική ρομαντική ταινία της οποίας η ιστορία καταστροφής έγινε γνωστή σε όλο τον κόσμο όταν ανέβηκε στην κορυφή του box office το 1997. Αλλά σε αντίθεση με τον Jack, δεν έχουμε αφήσει πίσω τα γεγονότα του 1912 και πιθανόν να μην τα αφήσουμε ποτέ.

Πάνω από έναν αιώνα πριν, στις 15 Απριλίου, στις 2:20 το μεσημέρι, ο «αβύθιστος» Τιτανικός, το μεγαλύτερο πλοίο που είχε επιπλεύσει, εξαφανίστηκε κάτω από τα κύματα. Αν και η ταινία μας έμαθε πολλά για τη ζωή και το χαμό των επιβατών, να μερικά πράγματα που δεν ξέρατε.

1. Ο Τιτανικός ήταν φτιαγμένος για να κουβαλάει 64 σωστικές λέμβους. Κουβαλούσε μόνο 20. Οι περισσότερες λέμβοι δεν πληρούσαν τη χωρητικότητα.

2. Ο επικεφαλής Baker Charles Joughin σύμφωνα με πληροφορίες κολύμπησε για 2 ώρες σε παγωμένα νερά πριν σωθεί. Αποδίδει την διάσωσή του στη μεγάλη ποσότητα ουίσκι που είχε καταναλώσει πριν βυθιστεί ο Τιτανικός.

3. Αφού συγκρούστηκε με ένα τεράστιο παγόβουνο, ο Τιτανικός χρειάστηκε 2 ώρες και 40 λεπτά για να βυθιστεί.

4. 13 ζευγάρια βρίσκονταν στο μήνα του μέλιτος όταν το πλοίο βυθίστηκε.

5. 14 χρόνια πριν βυθιστεί ο Τιτανικός, ο Morgan Robertson είχε γράψει το βιβλίο «Ματαιότητα». Ήταν για ένα μεγάλο, αβύθιστο πλοίο, το Titan, το οποίο συγκρούστηκε με ένα παγόβουνο στο Βόρειο Ατλαντικό. Και ο Τιτανικός και ο φανταστικός Titan δεν είχαν αρκετές σωστικές λέμβους για τους χιλιάδες επιβάτες τους.

6. Οι μουσικοί έπαιζαν για 2 ώρες και 5 λεπτά όσο το πλοίο βυθιζόταν.

7. Μια άσκηση με σωστικές λέμβους είχε οριστεί τη μέρα που βυθίστηκε ο Τιτανικός, αλλά ακυρώθηκε από τον καπετάνιο Edward John Smith για άγνωστους λόγους.

8. Τα 15 διαφράγματα στον «αβύθιστο» Τιτανικό ήταν υδατοστεγή ανεξάρτητα. Το μοιραίο λάθος; Το νερό μπορούσε να περάσει από το ένα χώρισμα στο επόμενο, και το βάρος του νερού τραβούσε το πλοίο προς τα κάτω.

9. Υπάρχει μια πραγματική ιστορία αγάπης στον Τιτανικό. Ο Isidor Straus, συνιδιοκτήτης του πολυκαταστήματος Macy’s, και η σύζυγός του Ida ήταν επιβάτες της πρώτης θέσης. Ήταν παντρεμένοι για 41 χρόνια πριν πεθάνουν χέρι χέρι στο βυθιζόμενο πλοίο. Ο Isidor αρνήθηκε μια θέση δίπλα στη γυναίκα του σε μια από τις τελευταίες σωστικές λέμβους, επιμένοντας ότι πρέπει να μπουν πρώτα οι γυναίκες και τα παιδιά. Η Ida βγήκε από τη σωστική λέμβο. Αρνούνταν να φύγει χωρίς αυτόν. Μάρτυρες αναφέρουν ότι τους είδαν να περπατάνε προς την άλλη πλευρά του πλοίου, όπου κρατούσαν ο ένας τον άλλο και περίμεναν το τέλος.

10. Το μήκος του Τιτανικού ήταν περίπου 270 μέτρα… όσο σχεδόν δύο γήπεδα ποδοσφαίρου από την πλώρη ως την πρύμνη.

11. Οι ανέσεις της πρώτης θέσης περιελάμβαναν ένα παριζιάνικο καφέ, κήπους για τσάι, γυμναστήριο, βιβλιοθήκη, δωμάτια για ανάγνωση και γράψιμο, χώρο για σκουός, κουρείο, σπιτάκια για σκύλους, ανελκυστήρες, χώρους για κάπνισμα, θερμαινόμενη πισίνα, και πολλά άλλα.

12. Ένα νέο βακτήριο που τρώει τη σκουριά, το Halomonas titanicae, θα φάει ό, τι έχει μείνει από τον Τιτανικό στα επόμενα 20 χρόνια.

13. Ένας επιβάτης που επέζησε από την τραυματική εμπειρία της φωτιάς και του βυθίσματος ενός πλοίου το 1871 αντιμετώπισε τους φόβους του και ανέβηκε στον Τιτανικό το 1912. Βυθίστηκε μαζί με το πλοίο.

14. Αφού συγκρούστηκε με το παγόβουνο, πέρασαν 60 λεπτά μέχρι να φύγει η πρώτη σωστική λέμβος.

15. Όταν βυθίστηκε ο Τιτανικός, η θερμοκρασία του νερού ήταν -2 βαθμοί. Δηλαδή δύο βαθμούς κάτω από το σημείο πήξης.

16. Τα απομεινάρια του Τιτανικού αγνοούνταν για 73 χρόνια. Το 1985, το ναυάγιο βρέθηκε 12.500 πόδια κάτω από τη θάλασσα, κοντά στις ακτές του Newfoundland.

17. Οι πρώτες εφημερίδες που δημοσίευσαν την ιστορία του Τιτανικού ανέφεραν ότι δε χάθηκε κανείς. Πήρε 2 μέρες για να γραφτεί μια ακριβής αναφορά.

18. Το πλούσιο τουρκικό μπάνιο είχε φτιαχτεί μόνο για τους επιβάτες της πρώτης θέσης. Περισσότεροι από 700 επιβάτες της τρίτης θέσης έπρεπε να μοιραστούν 2 μπανιέρες.

19. Ο πλουσιότερος επιβάτης τους Τιτανικού ήταν ο John Jacob Astor IV. Η περιουσία του ήταν περίπου 85 εκατομμύρια δολάρια, ή περίπου 2 δισεκατομμύρια δολάρια σήμερα. Ο Astor πέθανε στον Τιτανικό. Η τελευταία φορά που τον είδαν ήταν να καπνίζει ένα τσιγάρο στο κατάστρωμα μαζί με τον Αμερικανό δημοσιογράφο και συγγραφέα ιστοριών μυστηρίου Jacques Futrelle.

20. Περισσότεροι από 1.500 επιβάτες πέθαναν όταν βυθίστηκε ο Τιτανικός. Βρέθηκαν μόλις 306 σώματα.

Originally posted 2017-02-06 20:10:27.

Viral news

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: