20 διάσημοι Έλληνες και ξένοι που «έπιασαν πάτο» και έβαλαν μυαλό! [photos]

Διάσημοι, καταξιωμένοι και με καλή οικονομική κατάσταση δεν σημαίνει απαραίτητα και … ευτυχισμένοι. Ένα από τα τρανταχτά παραδείγματα είναι η Ιρλανδή τραγουδίστρια και τραγουδοποιός Σινέντ Ο Κόνορ, που απασχολεί τα media αυτές τις ημέρες.

Επαγγελματικό στρες, κατεστραμμένη προσωπική ζωή, παιδικά τραύματα και άλυτες «πληγές» του παρελθόντος «συνάντησαν» αυτά τα 20 γνωστά πρόσωπα, που κάποια στιγμή στη ζωή τους έπιασαν πάτο. Αυτό σημαίνει ότι έπαθαν έναν απλό νευρικό κλονισμό, ή βαριάς μορφής κατάθλιψη με αποτέλεσμα να παραιτηθούν από τη… ζωή.

Σε πολλές περιπτώσεις έκαναν απόπειρα αυτοκτονίας και σε άλλες ζήτησαν επαγγελματική βοήθεια για τη διαχείριση του ταραγμένου ψυχικού τους τοπίου. Με εφαλτήριο την περίπτωση της Σινέντ Ο” Κόνορ βρήκαμε 20 γνωστά ονόματα που έκαναν το δικό τους «σκοτεινό» ταξίδι και επέστρεψαν πιο δυνατοί.

Μία απίστευτη αποκάλυψη έκανε ο Χάρης Σιανίδης ως καλεσμένος στην εκπομπή Τα Καρντάσιανς: «Πήγα στην Ουγγαρία γιατί εκεί είναι ένα συγκεκριμένο κέντρο, το οποίο σε βοηθάει να φεύγεις από κάποια κολλήματα, είτε είναι ναρκωτικά, είτε είναι τζόγος, είτε είναι εμμονές. Έμεινα ένα πολύ μικρό διάστημα, με βοήθησαν, ήξερα ακριβώς το πρόβλημά μου, ήξερα ότι δεν μπορούσα να διαχειριστώ κάποια πράγματα και μέσα από αυτή την ιστορία ήρθα πολύ κοντά και με την μητέρα μου, με την οικογένειά μου», αποκάλυψε στον αέρα της εκπομπής.

H Sinead O” Connor έχει όπως θα λέγαμε λαϊκά «λαλήσει», καθώς συχνά πυκνά κάνει περίεργες δηλώσεις, είχει θρησκευτικά ξεσπάσματα, κάνει απόπειρες αυτοκτονίας με κοκτέιλ από χάπια. Δύσκολες σχέσεις με τους γονείς και με τα παιδιά της. Νωρίτερα αυτόν το μήνα ο ηθοποιός Αρσένιο Χολ κατέθεσε μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση σε βάρος της Ο” Κόνορ αξιώνοντας αποζημίωση ύψους 5 εκατομμυρίων δολαρίων. Η τραγουδίστρια τον είχε κατηγορήσει ότι εφοδίαζε με ναρκωτικά τον Πρινς, ο θάνατος του οποίου είχε πυροδοτήσει τις φήμες ότι επήλθε από υπερβολική δόση.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα», ο Λάμπης πήγαινε σε ψυχολόγο, προσπαθώντας να ξεπεράσει το διαζύγιό του από την Εύη Αδάμ, αλλά και να διαχειριστεί το γεγονός ότι εκείνη είχε πια προχωρήσει στη ζωή της με έναν άλλο άντρα. Και σα να μην έφτανε αυτό, λίγο καιρό μετά ο αδελφός της βαριά άρρωστος από την κατάθλιψη, πήδηξε από τον πέμπτο όροφ του σπιτιου του. Ο ψυχίατρος τού συνέστησε να νοσηλευτεί και να διακόψει κάθε επικοινωνία με την πρώην σύζυγό του, Εύη Αδάμ. Και το έκανε.

Αίσθηση είχε προκαλέσει η συγκλονιστική εξομολόγηση του μουσικού ερμηνευτή Βασίλη Λέκκα για τη δύσκολη περίοδο που πέρασε, λίγο μετά το 90 και όπου είχε προσπαθήσει να βάλει τέλος στη ζωή του: «Έφτασα ακόμα και στην αυτοκτονία. Απεφεύχθη την τελευταία στιγμή. Δεν έχω λόγο να μην το πώ, γιατί δεν υπάρχει περίπτωση να με επηρεάσει. Δεν με τρομάζει πια… Προσπάθησα, αλλά δεν ήταν να γίνει. Έφτασα στο τέλος και ξέφυγα. Έκανα απόπειρα αυτοκτονίας με τη μοτοσικλέτα. Τελικά, τραυματίστηκα», είχε εξομολογηθεί.

Αίσθηση είχε προκαλέσει η αποκάλυψη του Γιάννη Σμαραγδή ότι στο παρελθόν είχε προχωρήσει σε απόπειρα αυτοκτονίας, επειδή δε μπορούσε να διαχειριστεί την αποτυχία μιας ταινίας του: «Όταν έκανα εκείνη την απόπειρα αυτοκτονίας περνούσα το στάδιο του εγωισμού, του απόλυτου εγωισμού. Ένιωθα δηλαδή ότι απέτυχα. Η ζωή για να την απολαύσεις δε θέλει εγωισμό και αλαζονεία. Η ζωή σού στέλνει τα μηνύματά της για να λειτουργήσεις μέσα στην αρμονία του σύμπαντος. Η γυναίκα μου με έκανε να αγαπήσω τον εαυτό μου γι” αυτό που είμαι και όχι γι” αυτό που θα ήθελα να είμαι» έχει εξομολογηθεί ο καταξιωμένος σκηνοθέτης.

Σε καταστολή στην ψυχιατρική κλινική του Σισμανόγλειου νοσοκομείου νοσηλεύτηκε το 2009 η Έφη Θώδη, η οποία εισήχθη μετά από ισχυρό νευρικό κλονισμό. Η γνωστή τραγουδίστρια βρισκόταν στο εξοχικό της, όταν σύμφωνα με τον οδηγό της, έπαθε νευρικό κλονισμό και σε έξαλλη κατάσταση φώναζε ότι είναι «ο Θεός και ο Ναπολέων».

Στο παρελθόν ανήκει η περιπέτεια της τηλεοπτικής «Χουρέμ», με τα ψυχολογικά προβλήματα που αντιμετώπισε και μετά την έξοδο της από το ψυχιατρείο, ατενίζει το μέλλον με αισιοδοξία. Μάλιστα, η Γερμανο-τουρκάλα ηθοποιός Μεριέμ Ουζερλί, που φημολογείται ότι πιέστηκε ψυχολογικά λόγω ενός άσχημου ερωτικού χωρισμού, διαχειρίστηκε τα θέματά της και απέκτησε και ένα παιδάκι.

Πως ένα αγνό, παρθένο κοριτσάκι μπορεί να «μεταλλαχθεί» στην… τρελή του Χόλιγουντ που μπαινοβγαίνει σε κλινικές αποτοξίνωσης και τελευταία σε ψυχιατρεία, είναι απορίας άξιον. Ωστόσο, αυτή είναι η πραγματική ιστορία της Μπρίτνεϊ Σπιαρς, μητέρας δυο αγοριών, η οποία νοσηλεύτηκε σε ψυχιατρική κλινική μετά από απόπειρα αυτοκτονίας το 2008.

Ο σταρ της ραπ, Eminem, γεννήθηκε στο Μισούρι κι ο πατέρας του τον εγκατέλειψε στη γέννα. Πέρασε πολλά με τη μητέρα του για να επιβιώσει. Αργότερα εκείνη εθίστηκε στα Valium, και έφτασε μέχρι να τον μηνύσει για 10 εκτ. δολάρια. Ο Eminem έκανε απόπειρα αυτοκτονίας με Tylenol και γενικά έχει ξεσπάσματα θυμού!

Η Anna Mae Bullock, δηλαδή η Tina Turner τράβηξε τα πάνδεινα από τον σύζυγό της και μουσικό, Ike Turner, το 1960. Στη σκηνή ήταν το τέλειο δυναμικό δίδυμο, ενώ στην ιδιωτική τους ζωή υπήρχε κακοποίηση, ναρκωτικά και αλκοόλ. Η τραγουδίστρια προσπάθησε να αυτοκτονήσει, αλλά δεν τα κατάφερε και τελικά μετά από 14 χρόνια, το 1974, τον χώρισε και ποτέ δεν γύρισε πίσω.

Ο τραγουδιστής των Black Sabbath, Ozzy Osbourne είναι μια εκκεντρική προσωπικότητα που έχει κάνει πολλά επάνω στη σκηνή – μεταξύ των οποίων να αποκεφαλίσει νεχτερίδες και να «ανακουφιστεί»… πάνω στο κοινό. Φημολογείται ότι είχε κάνει απόπειρες αυτοκτονίας πολλές φορές στα 14!

Η Drew Barrymore είχε πολύ δύσκολα παιδικά χρόνια γιατί απλούστατα ΔΕΝ είχε παιδικά χρόνια. Ο παππούς της πρωταγωνίστριας του ET του Εξωγήινου πέθανε από κίρωση του ήπατος και η ίδια ήταν αλκοολική στα 9 (!) και ναρκωμανής στα 12 (!) Μπήκε σε κέντρο αποτοξίνωσης στα 13, στα 14 δοκίμασε να κόψει τις φλέβες της, αλλά όλα αυτά τα ξεπέρασε και απέκτησε και δύο παιδιά.

Τον Αύγουστο του 2007, ο ηθοποιός Owen Wilson έκανε απόπειρα αυτοκτονίας στη Σάντα Μόνικα. Ο ηθοποιός είχε συχνά επεισόδια νευρικών κλονισμών, ιδιαίτερα μετά τους χωρισμούς του. Λέγεται ότι έχει κάνει απόπειρες να αφαιρέσει τη ζωή του και με χάπια και κόβοντας τις φλέβες του.

Η υπέροχη κάτοχος Όσκαρ και μανούλα δύο παιδιών, Hale Berry, σε συνέντευξή της στο People το 2007 αποκάλυψε ότι όταν χώρισε τον πρώτο της σύζυγο έκανε απόπειρα αυτοκτονίας με… μονοξείδιο του άνθρακα. Ευτυχώς τη βρήκε η μητέρα της και σώθηκε.

Ο Βρετανός μουσικός Elton John είναι γκέι και παντρεμένος με τον David Furnish. Κάποτε όμως στο παρελθόν ήταν αρραβωνιασμένος με μια γυναίκα. Στο Askmen.com ο Bernie Taupin, στιχουργός και φίλος του δημιουργού αποκάλυψε ότι κάποια στιγμή βρήκε τον Elton John με το κεφάλι του στο… φούρνο. Από την απελπισία του που θα παντρευόταν γυναίκα άνοιξε το γκάζι … ευτυχώς ανοικτό ήταν και το παράθυρο της κουζίνας.

Δια πυρός και σιδήρου έχει περάσει η πάμπλουτη παρουσιάστρια της Αμερικής, Oprah Winfrey. Σύμφωνα με τη Daily Mail, όταν ήταν νεαρή ερωτεύτηκε κάποιον που της έκρυψε ότι ήταν παντρεμένος με παιδιά. Αυτή ήταν η πρώτη από τις φορές που είχε μαύρες σκέψεις να τελειώσει τη ζωή της. Σε συνέντευξη στον Piers Morgan, αποκάλυψε ότι έμεινε έγκυος στα 14 και ήθελε να αυτοκτονήσει. Ήπιε μέχρι και απορρυπαντικό για να «ρίξει» το παιδί.

Η κόρη του Michael Jackson έκανε απόπειρα αυτοκτονίας το 2013, αφού έμαθε ότι μπορεί και να μην είναι κόρη του μεγάλου σταρ. Εξήγησε ότι είχε εξιδανικεύσει σε τέτοιο αρρωστημένο βαθμό τον Jackson, που θα ήταν απόλυτα τραγικό να συμβαίνει κάτι τέτοιο. Το κορίτσι πήρε χάπια και έκοψε τις φλέβες της, αλλά γλίτωσε.

Η διάσημη τραγουδίστρια Nina Simone δεν μπόρεσε να διαχειριστεί το στρες της τη δεκαετία του 70. Έκανε απόπειρα να αφαιρέσει τη ζωή της παίρνοντας υπνωτικά χάπια, αλλά στάθηκε τυχερή γιατί την ανακάλυψαν και την επανέφεραν, χωρίς να πάθει κάτι σοβαρό η υγεία της.

Όταν ο Billy Joel έζησε τη διάλυση της μπάντας Attila έπαθε σοβαρό νευρικό κλονισμό και έφτασε να κάνει απόπειτα αυτοκτονία πίνοντας … γυαλιστικό βερνίκι για έπιπλα… Αργότερα σχολίασε το γεγονός με πικρία: «Μου φάνηκε καλύτερο από … χλωρίνη».

Για την απόπειρα αυτοκτονίας που είχε προσπαθήσει να κάνει έχει μιλήσει και ο Μικι Ρουρκ: «Έκανα τον εαυτό μου να πονάει και καθόμουν μέσα σε μια ντουλάπα όλη μέρα. Δεν το άντεχα άλλο και κάποια στιγμή σήκωσα το όπλο μου. Βρισκόμουν σε ένα πολύ άσχημο σημειο και θυμάμαι ότι σκεφτόμουν.. “Ω Θεέ μου, αν το κάνω αυτό…” Και εκείνη τη στιγμή κοίταξα τον σκύλο μου το Μπο, που με κοιτούσε μέσα στα μάτια και έκανε έναν ήχο σχεδόν ανθρώπινο… Αυτό το σκυλί, λοιπόν, με κοίταζε στα μάτια σαν να με ρωτούσε “Εμένα ποιος θα με προσέχει; Και αυτό με έκανε να κατεβάσω κάτω το όπλο. Ήμουν έτοιμος να φύγω…» είχε εξομολογηθεί χαρακτηριστικά

Πηγή: Life.gr

Paraxena

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: