Αυστρία: Ένας στους δύο αναποφάσιστοι δύο εβδομάδες πριν τις εκλογές

Αυστρία: Ένας στους δύο αναποφάσιστοι δύο εβδομάδες πριν τις εκλογές

Πάνω από τους μισούς πολίτες της Αυστρίας δήλωσαν αναποφάσιστοι σε δημοσκόπηση που έγινε για λογαριασμό της Ντερ Στάνταρντ.

Από την άλλη το 45% των ψηφοφόρων φέρεται να γνωρίζει σίγουρα σε ποιο κόμμα θα δώσει την ψήφο του κατά τις βουλευτικές εκλογές στην Αυστρία σε λιγότερο από δύο εβδομάδες, την 29η Σεπτεμβρίου.
Η δημοσκόπηση δείχνει ότι πολλοί Αυστριακοί αποφασίζουν μέσα στις δύο τελευταίες εβδομάδες πριν από μια εκλογική αναμέτρηση για την επιλογή τους και πως την απόφασή τους αυτή παίρνουν ολοένα και αργότερα από ό,τι στο παρελθόν. Οι ίδιοι αναφέρουν πως σίγουροι για την τελική επιλογή τους εμφανίζονται οι ψηφοφόροι του κυβερνώντος Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος και δύο κομμάτων της σημερινής αντιπολίτευσης του ακροδεξιού εθνικιστικού Κόμματος των Ελευθέρων και Ομάδα Στρόναχ του δισεκατομμυριούχου Αυστρο-Καναδού επιχειρηματία Φρανκ Στρόναχ.

Περισσότερο αποφασισμένοι για το αν θα ψηφίσουν και ποιο κόμμα θα προτιμήσουν, φέρεται να είναι ηλικιωμένοι ψηφοφόροι και ψηφοφόροι με χαμηλότερο επίπεδο μόρφωσης, έναντι ψηφοφόρων νεαρής ηλικίας και ψηφοφόρων αστικών κέντρων.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Ντερ Στάνταρντ, το μεγαλύτερο κόμμα του σημερινού μεγάλου κυβερνητικού συνασπισμού, το Σοσιαλδημοκρατικό του καγκελάριου Βέρνερ Φάιμαν διατηρεί με ποσοστό 26% (29,3% στις εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2008) το προβάδισμα έναντι 22% (26% το 2008) του δευτέρου κόμματος και εταίρου του στον κυβερνητικό συνασπισμό, του συντηρητικού Λαϊκού Κόμματος του αντικαγκελάριου και υπουργού Εξωτερικών Μίχαελ Σπίντελεγκερ.

Ακολουθεί το Κόμμα των Ελευθέρων στο 20% (17,5%), οι Πράσινοι στο 15% (10,4%), το νεόκοπο κόμμα Ομάδα Στρόναχ στο 9% και το μικρότερο ακροδεξιό κόμμα Συνασπισμός Μέλλον της Αυστρίας στο 3% (έναντι του 10,7% στις εκλογές του 2008, ελέω του τότε αρχηγού του και στο μεταξύ αποβιώσαντα Γιεργκ Χάιντερ), το οποίο, αφού δεν εξασφαλίζει ποσοστό μεγαλύτερο από το όριο του 5%, φέρεται να μην εκπροσωπείται πλέον στη μελλοντική .

Κανένα από τα τρία άλλα υποψήφια που δεν είχαν μέχρι τώρα εκπροσώπηση στη Βουλή — το Κομμουνιστικό Κόμμα Αυστρίας, Οι Πειρατές και Νέος —, δεν φέρεται ικανό να εισέλθει σε αυτή, καθώς τα ποσοστά τους και στην συγκεκριμένη δημοσκόπηση, όπως και σε άλλες προηγούμενες δημοσκοπήσεις, κυμαίνονται μεταξύ 1-2%.

Σύμφωνα με άλλη δημοσκόπηση που έγινε για λογαριασμό των αυστριακών επαρχιακών εφημερίδων και δημοσιεύτηκε χθες, ως η προσφιλέστερη εκδοχή κυβερνητικού συνασπισμού για τους Αυστριακούς ψηφοφόρους εμφανίζεται εκείνη με Σοσιαλδημοκράτες-Λαϊκό Κόμμα-Πράσινους, με ποσοστό 37%, ενώ τη συνέχιση της κυβερνητικής συνεργασίας Σοσιαλδημοκρατικού και Λαϊκού Κόμματος υποστηρίζει το 33%.

Αυστρία: Ένας στους δύο αναποφάσιστοι δύο εβδομάδες πριν τις εκλογές Αυστρία: Ένας στους δύο αναποφάσιστοι δύο εβδομάδες πριν τις εκλογές

Αυστρία: Ένας στους δύο αναποφάσιστοι δύο εβδομάδες πριν τις εκλογές

Tags: , , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: