Αθρόα προσέλευση στα σεμινάρια για τον αυτισμό της Μητρόπολης Αλεξανδρουπόλεως

Αθρόα προσέλευση στα σεμινάρια για τον αυτισμό της Μητρόπολης Αλεξανδρουπόλεως
Με στόχο την γνώση, την διαρκή επιμόρφωση των εκπαιδευτικών καθώς και την ευαισθητοποίηση των πολιτών της περιοχής μας, η Μητρόπολη Αλεξανδρουπόλεως διοργανώνει μια σειρά δίμηνων σεμιναρίων Ειδικής Αγωγής. Η αρχή γίνεται τον Οκτώβριο με αντικείμενο τον αυτισμό και ήδη η προσέλευση ενδιαφερομένων είναι αθρόα. «Αυτή η ανταπόκριση του κόσμου μου δίνει ιδιαίτερη χαρά και μας ενθαρρύνει για την μελλοντική δραστηριότητα μας σε κοινωνικά θέματα» τόνισε

στη συνέντευξη τύπου ο Σεβασμιώτατος Αλεξανδρουπόλεως κ. Άνθιμος, ο οποίος υπογράμμισε ότι «η Μητρόπολη μας προχωρά σε αυτή την πρωτοβουλία με στόχο την ευαισθητοποίηση όλων μας σε θέματα ειδικής αγωγής. Απέναντι σε ανθρώπους που δεν έχουμε το δικαίωμα να τους αντιμετωπίζουμε με την εντελώς λανθασμένη νοοτροπία των προηγούμενων χρόνων, όπου απουσίαζε η γνώση για το πώς πρέπει να συμπεριφερόμαστε σε ανθρώπους με αυτισμό, με σύνδρομο Ντάουν και με άλλες δυσκολίες στην κίνηση ή την συμπεριφορά».
Την ευθύνη για την διεξαγωγή των σεμιναρίων έχει ο Αρχιμανδρίτης Απόστολος Καβαλιώτης, ο οποίος από το 2007 έως το 2013 διατέλεσε Σχολικός Σύμβουλος Ειδικής Αγωγής στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Όπως σημείωσε ο πατήρ Απόστολος «αποτελεί καινοτομία για την Εκκλησία τη Ελλάδας και ειδικά για την Μητρόπολη Αλεξανδρουπόλεως, η διοργάνωση αυτών των εκπαιδευτικών σεμιναρίων, τα οποία θα δώσουν ακόμη μία φορά την ευκαιρία να υπενθυμίσουμε και να δώσουμε τη γνώση σε όλους, ότι η ιδιαιτερότητα κάποιων συνανθρώπων μας δεν είναι ένα απλά γεγονός αλλά μία πραγματικότητα, την οποία καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε μόνο όταν γνωρίζουμε τι ακριβώς συμβαίνει σε αυτούς τους ανθρώπους».

Τα σεμινάρια ειδικής αγωγής για τον Αυτισμό θα είναι εβδομαδιαία με δίωρη διάρκεια για το δίμηνο Οκτωβρίου – Νοεμβρίου. Θα δημιουργηθούν 4 ομάδες και κάθε Τετάρτη θα λειτουργούν 2 τμήματα το πρωί και 2 το απόγευμα, ενώ αν προκύψει ανάγκη θα δημιουργηθεί και επιπλέον ομάδα. Η παρακολούθηση των σεμιναρίων είναι δωρεάν και με την ολοκλήρωσή τους οι συμμετέχοντες θα λάβουν την σχετική βεβαίωση παρακολούθησης, κατά τη διάρκεια ειδικής εκδήλωσης που θα πραγματοποιηθεί στις 3 Δεκεμβρίου, Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία, στο Δημοτικό Θέατρο της Αλεξανδρούπολης. Η πρωτοβουλία της Μητροπόλεως υλοποιείται με την υποστήριξη της Διεύθυνσης Περιφερειακής Εκπαίδευσης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Ο  Προϊστάμενος του Γραφείου της Περιφέρειας κ. Σάββας Μελισσόπουλος δεν παρέλειψε να εκφράσει τις ευχαριστίες και τα συγχαρητήρια του προς την Μητρόπολη, τονίζοντας ότι «αυτού του είδους οι πρωτοβουλίες μας δίνουν ακόμη μεγαλύτερη δύναμη σε μια περίοδο που το των εκπαιδευτικών βρίσκεται για λόγους διαφορετικούς από τους πραγματικούς στο επίκεντρο αρνητικών συζητήσεων». Ήδη από την πλευρά της Διεύθυνσης Περιφερειακής Εκπαίδευσης έχουν ενημερωθεί για την διεξαγωγή του σεμιναρίου οι εκπαιδευτικοί και όπως σημειώθηκε ομάδες εκπαιδευτικών από την και την Δράμα θα μετακινούνται προς την για να παρακολουθήσουν την επιμόρφωση για τον Αυτισμό.

Tags: , , , , , , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: