Χρυσογόνος: Να συσταθεί πανεπιστημιακή αστυνομία

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Χρυσόγονος, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, πρότεινε να συσταθεί ένα σώμα πανεπιστημιακής αστυνομίας που θα υπάγεται στις εντολές του εκάστοτε πρύτανη.

«Για το ζήτημα του πανεπιστημιακού ασύλου εφόσον προβλέπεται στο Σύνταγμα η αυτοδιοίκηση των πανεπιστημίων, θα έπρεπε να υπάρχει πανεπιστημιακή αστυνομία στην οποία θα πρέπει να ανατίθεται η φύλαξη», ανέφερε χαρακτηριστικά, διευκρινίζοντας ότι «δεν πρέπει να είναι ξέφραγο αμπέλι οι πανεπιστημιακοί χώροι όπως έγινε πέρυσι με το κάμπινγκ στο ΑΠΘ».

Ακόμη, ο κ. Χρυσογόνος πρότεινετην αντικατάσταση του νόμου Διαμαντοπούλου του 2011, σημειώνοντας πως «δεν απέδωσε στην πράξη, καθώς φάνηκε ότι δεν αποδίδουν τα Συμβούλια των Πανεπιστημίων, επειδή συνέβαλαν στη γραφειοκρατία».

Τέλος, αναφερόμενος στην πρόσφατη εισβολή του «Ρουβίκωνα» στη Βουλή, τόνισε πως «εμένα δεν με ενοχλούν τα τρικάκια, με ενοχλούν οι μολότοφ. Χώρος για να πετάς τρικάκια δεν είναι το προαύλιο της Βουλής, είναι το Σύνταγμα, αλλά τέλος πάντων δεν είναι αυτό το πρόβλημα».

 

politiki

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: