Χωρίς αποτέλεσμα το τετ α τετ κουαρτέτου-ΥΠΟΙΚ, νέες διαπραγματεύσεις στην τελική ευθεία

Xωρίς αποτέλεσμα ήταν και το τελευταίο ραντεβού μεταξύ του οικονομικού επιτελείου και του κουαρτέτου που ολοκληρώθηκε τις πρωινές ώρες. Κυβερνητικά στελέχη ανέφεραν, ότι υπήρξε πρόοδος. Οι δύο πλευρές ανανέωσαν το ραντεβού για τις 12 το μεσημέρι της Κυριακής

Στόχος είναι η συμφωνία να επιτευχθεί σήμερα και η σύνοδος του EWG να γίνει το απόγευμα. Αξίζει να σημειωθεί όμως ότι το πραγματικό “περιθώριο” που έχουν παράσχει οι δανειστές είναι μεγαλύτερο: φτάνει τουλάχιστο έως την Τρίτη…

Κυβερνητικές πηγές αναφέρουν, ωστόσο πως οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται χωρίς καμία εμπλοκή για τα «κόκκινα» δάνεια και την προστασία της πρώτης κατοικίας από τους πλειστηριασμούς.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, οι δύο πλευρές συζητούν επί της ελληνικής πρότασης που καλύπτει το 58%- 60% των δανειοληπτών, ενώ δεν έχει απορριφθεί και η μεσολαβητική πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για κάλυψη του 60%.

Σημειώνεται επίσης ότι ταυτόχρονα διεξάγονται και συζητήσεις σε επίπεδο τεχνικών κλιμακίων για τις τιμές των γενόσημων φαρμάκων.
Σημεία σύγκλισης φαίνεται πως υπάρχουν για το νέο καθεστώς των 100 δόσεων αλλά και για τα ισοδύναμα που θα φέρει η μη επιβολή ΦΠΑ στην εκπαίδευση. Συμφωνία φέρεται να υπάρχει και για μία σειρά από θεσμικές αλλαγές που απαιτούνται στο τραπεζικό πεδίο.

Action24.gr-Politiki

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: