Χάκερ παραβίασε τα συστήματα της Yahoo – Έκλεψε στοιχεία 200 εκατ. λογαριασμών




Η Yahoo ξεκίνησε έρευνα προκειμένου να διαπιστωθεί εάν είναι βάσιμοι οι ισχυρισμοί ότι υπήρξε παραβίαση στα συστήματά της, με αποτέλεσμα να κλαπούν τα στοιχεία εκατομμυρίων λογαριασμών.

Πιο αναλυτικά, ένας χάκερ, ο οποίος μάλιστα φέρεται ότι συνδέεται και με άλλες παραβιάσεις συστημάτων στο MySpace και το LinkedIn, δημοσίευσε στο dark web λεπτομέρειες των στοιχείων 200 εκατομμυρίων λογαριασμών του Yahoo.

Στη μαύρη αγορά του Διαδικτύου προσφέρονται τα ονόματα χρηστών, οι ημερομηνίες γέννησής τους καθώς και οι κωδικοί πρόσβασης προς 3 bitcoin (ψηφιακό νόμισμα), δηλαδή περίπου 1.600 ευρώ.

Ο εν λόγω χάκερ, χρησιμοποιώντας το όνομα Peace, ισχυρίζεται ότι τα δεδομένα είναι «πιθανόν» από το 2012.

Σε σχετική ανακοίνωσή της, η Yahoo αναφέρει ότι έχει πάρει την υπόθεση «πολύ σοβαρά» και έχει κάνει «όλα τα απαραίτητα βήματα προκειμένου να διερευνήσει τα γεγονότα».

«Η Yahoo εργάζεται σκληρά για την ασφάλεια των χρηστών της και πάντα ενθαρρύνουμε τους χρήστες μας να δημιουργούν ισχυρούς κωδικούς πρόσβασης και να χρησιμοποιούν διαφορετικούς κωδικούς για διαφορετικές πλατφόρμες», αναφέρεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση της εταιρείας.





texnologia

Tags: , , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: