Βούτσης: Στην εφορία τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια 25 πρώην βουλευτών

Έναν μήνα προθεσμία θα έχουν 25 πρώην βουλευτές, προκειμένου να τακτοποιήσουν τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια που έχουν λάβει από τον Ειδικό Λογαριασμό Αλληλεγγύης της Βουλής, προτού αυτά αποσταλούν στην εφορία, όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης.

Σύμφωνα με τον κ. Βούτση, το ύψος αυτών των μη εξυπηρετούμενων δανείων φτάνει τις 180.000 ευρώ, ενώ συνολικά τα δάνεια που έχουν χορηγηθεί σε νυν και πρώην βουλευτές ανέρχονται σε 700.000 ευρώ.

Εάν οι 25 πρώην βουλευτές δεν τακτοποιήσουν μέσα στον επόμενο μήνα τα δάνειά τους, τότε ο φάκελος θα σταλεί στις ΔΟΥ στις οποίες υπάγονται προκειμένου να ρυθμιστεί το χρέος τους.

«Ο βουλευτής δεν παίρνει δάνειο από το κράτος αλλά από τον Ειδικό Λογαριασμό Αλληλεγγύης, για τον οποίο κάθε μήνα υπάρχει παρακράτηση βουλευτικής αποζημίωσης από τους εν ενεργεία βουλευτές, και το αποπληρώνει με κρατήσεις 300-400 ευρώ σε λιγότερο από μια κοινοβουλευτική θητεία. Αν γίνουν εκλογές, τότε περνούν στο καθεστώς των πρώην βουλευτών, οι οποίοι επίσης σε μηνιαία βάση κάνουν ρύθμιση και αποπληρώνουν», σημείωσε ο κ. Βούτσης.

«Είναι απολύτως ελεγχόμενη υπόθεση. Δεν έχει να κάνει με το ότι οι βουλευτές παίρνουν δάνεια, ενώ ο λαός δεν παίρνει. Δεν είναι ούτε βοηθήματα, ούτε επιδόματα, ούτε ενισχύσεις αλλά δάνεια, όπως αποφάσισε η Βουλή, για να αποπληρώνονται», υπογράμμισε ακόμα, ενώ κατέληξε λέγοντας πως «οι άνθρωποι που έκαναν τη διαρροή δεν καταλαβαίνουν. Σας το λέω ευθέως. Δεν γουστάρουμε τα «απολιτίκ» ένστικτα του κόσμου να ενεργοποιούνται με λάθος τρόπους».

politiki

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: