Βλαντιμίρ Πούτιν: Το θωρακισμένο «παλάτι» τρένο έχει σπα και σαλόνι ομορφιάς – Φωτογραφίες

Μια κοινή έρευνα του Dossier Center, του CNN, της Süddeutsche Zeitung, της Westdeutscher Rundfunk και της Norddeutscher Rundfunk αποκάλυψε ότι το τεθωρακισμένο τρένο που χρησιμοποιεί ο Βλαντιμίρ Πούτιν θα κοστίσει στους Ρώσους φορολογούμενους εν αγνοία τους το αστρονομικό ποσό των 75 εκατομμυρίων δολαρίων.

Η έρευνα μελέτησε έγγραφα της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Προστασίας (FSO), των Ρωσικών Σιδηροδρόμων και συνδεδεμένων κρατικών εταιρειών.

Η εταιρεία Zirkon Service, η οποία εκτέλεσε το έργο, εξόπλισε το βαγόνι του «κορυφαίου επιβάτη» (όρος που χρησιμοποιεί ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Βλαντίμιρ Λούλαεφ για να απευθυνθεί στον Βλαντίμιρ Πούτιν) με χαμάμ — και με σαλόνι ομορφιάς. Η εταιρεία σχεδιάζει επίσης να κατασκευάσει βαγόνια που θα περιέχουν μπαρ, σαλόνι και χώρους εκδηλώσεων.


Το τρένο διαθέτει πλήρως εξοπλισμένο ιατρικό δωμάτιο

Η έρευνα μελέτησε σχεδόν 25.500 έγγραφα της υπηρεσίας Zirkon, τα οποία παραδόθηκαν στο Κέντρο Φακέλων από ανώνυμη πηγή. Η δημοσίευση επιβεβαίωσε τη γνησιότητα των εγγράφων. Η Zirkon Service είναι υπεύθυνη για τη συντήρηση του τεθωρακισμένου τρένου του Πούτιν.
Η χλιδή επικρατεί σε όλους τους εσωτερικούς χώρους του τρένου

Η έρευνα αποκάλυψε επίσης ότι η Zirkon εργάζεται τα τελευταία χρόνια κατασκευάζει ένα ειδικό αυτοκίνητο για σπορ και γυμναστική για τον πρόεδρο.

Η οδηγία για την κατασκευή ενός βαγονιού δόθηκε από τον επικεφαλής των Ρωσικών Σιδηροδρόμων, Όλεγκ Μπελοζέροφ, τον Μάρτιο του 2017, με την έγκριση της ηγεσίας της FSO.


Κάτοψη από το εσωτερικό του τρένου

Θωρακισμένο σαλόνι ομορφιάς
Τα βαγόνια περιλαμβάνουν εγκαταστάσεις όπως δωμάτιο ομορφιάς, γυμναστήριο, ακόμη και χαμάμ. Το δωμάτιο ομορφιάς είναι εξοπλισμένο με βασικές ιατρικές συσκευές που είναι ικανές να αντιμετωπίσουν το οποιοδήποτε πρόβλημα προκύψει και μπορεί να βάλει σε κίνδυνο τη ζωή κάποιου.

.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: