Βασίλης Καλλίδης: Μακαρόνια φούρνου σπέσιαλ με σάλτσα καρμπονάρα και κιμά!



Ο Βασίλης Καλλίδης ετοίμασε σήμερα στο Πρω1νό μια συνταγή που σίγουρα θα σας αρέσει πολύ. Αναφερόμαστε στα Μακαρόνια φούρνου σπέσιαλ με σάλτσα καρμπονάρα και κιμά! Δείτε πως θα φτιάξετε το σούπερ αυτό φαγητό.

Μακαρόνια φούρνου σπέσιαλ

Υλικά:

  • 1 πακέτο σπαγγέτι χοντρά
  • 1 πακέτο φύλλα κρούστας
  • 400 γρ τυρί εμενταλ
  • 250 γρ τριμμένη μοτσαρέλα
  • 1/3 φλ βούτυρο

για τη σάλτσα καρμπονάρα:

  • 3 φλ. γάλα
  • 8 φετες μπέικον
  • 2 κ.σ. κορν φλάουρ

για τον κιμά:

  • 400 γρ μοσχαρίσιος κιμάς
  • 1 κονσέρβα ντοματάκια ψιλοκομμένα
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 σκ σκόρδο ψιλοκομμένες
  • αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση:

Βράζουμε τα σπαγγέτι σε μπόλικο αλατισμένο νερό για 6-7 λεπτά. Τα σουρώνουμε και τα ανακατεύουμε με λίγο βούτυρο. Βράζουμε τα 2,5 γλ γάλα μαζί με το μπέικον. Αραιώνουμε το κορν φλάουρ στο μισό γάλα και δένουμε τη σάλτσα.

Βάζουμε σε μια κατσαρόλα τον κιμά, το κρεμμύδι και τα ντοματάκια και το σκόρδο. Προσθέτουμε το αλατοπίπερο και βράζουμε για 20 λεπτά. Ντύνουμε μια μεγάλη φόρμα του κέικ με 6 φύλλα κρούστας αλειμμένα με βούτυρο.

Βάζουμε λίγα σπαγγέτι στον πάτο και από πάνω λίγη καρμπονάρα. Πασπαλίζουμε με το μείγμα τυριών. Ακόμα μια στρώση μακαρόνια, λίγη σάλτσα κιμά και συνεχίζουμε με την ίδια σειρά.

Όταν γεμίσει η φόρμα κλείνουμε τα φύλλα προς τα μέσα. Αλείφουμε με λίγο ακόμα βούτυρο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 190 βαθμούς για 1 ώρα και 30 λεπτά. Ξεφορμάρουμε και κόβουμε σε κομμάτια.



Πηγή - idiva.gr

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: