Τσίπρας: Θέλετε εκλογές για να παραδώσετε το λαό στα χεριά των δανειστών

Κατά τη συζήτηση για το πόρισμα της εξεταστικής επιτροπής για δάνεια κομμάτων — ΜΜΕ στη Βουλή, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατηγόρησε τη ΝΔ ότι «αναπαράγει αμάσητη την προπαγάνδα όσων πιέζουν τη χώρα με παράλογες απαιτήσεις». «Θέλετε εκλογές για να παραδώσετε το λαό και τη χώρα έρμαιο στα χεριά των πιο ακραίων εκ των δανειστών. Δεν θα σας κάνουμε τη χάρη», τόνισε.

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι η αξιολόγηση θα κλείσει «χωρίς υποχωρήσεις σε θέματα αρχών» και πως «αυτά που ζητεί το ΔΝΤ, είναι πέρα από κάθε δημοκρατική και συνταγματική λογική και αξία».

Όσον αφορά στο ότι η αξιολόγηση δεν κλείνει επειδή το ΔΝΤ ζητά νέα μέτρα, κατηγόρησε τη ΝΔ ότι ζητεί από την κυβέρνηση να δεχθεί αυτά τα μέτρα. «Αποφασίστε, είμαστε εμμονικοί Αριστεροί ή μειοδότες που τα έχουμε δώσει όλα;», διερωτήθηκε και πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση, μέσα σε ενάμιση χρόνο, έστησε την οικονομία ξανά στα πόδια της.

Αναφερόμενος στο πόρισμα της εξεταστικής επιτροπής, ο Αλέξης Τσίπρας είπε πως προκύπτει ότι ΜΜΕ χρωστάνε στις τράπεζες 1,3 δισ., το μεγαλύτερο μέρος των οποίων «δόθηκαν με «αέρα» όταν ακόμα και υγιείς επιχειρήσεις δεν μπορούσαν να δανειστούν».

«Έχετε το θράσος να λέτε ότι το δάνειο που πήραμε για να πληρώσουμε τα δικά σας τα σπασμένα φέσωσαν τη χώρα», τόνισε, προσθέτοντας ότι η Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ έχουν «φάει» από τις τράπεζες 400 εκατ. ευρώ.

«Πρώτη φορά μια κυβέρνηση αποφασίζει να μην συμβιβαστεί και να συγκρουστεί με τη διαπλοκή», είπε και κατηγόρησε τη ΝΔ ότι «εξαιτίας της απαξιώνεται στο σύνολό του το πολιτικό σύστημα». «Με την κατάρρευση του παλιού πολιτικού κατεστημένου κατέρρευσε και το τρίγωνο της διαπλοκής», υπογράμμισε.

politiki

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: