Τσίπρας: Θα υπάρξει άρση των capital controls στις αρχές του 2016

Τσίπρας: Θα υπάρξει άρση των capital controls στις αρχές του 2016

«Μέσα σε ένα κακό κλίμα ποιος θα μπορούσε να φέρει καλύτερη συμφωνία από μένα με τους πιστωτές;» τόνισε, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, στη συνέντευξή του στο Νίκο Χατζηνικολάου.

Σε ερώτηση του δημοσιογράφου για τον Γιάννη Βαρουφάκη, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είπε πως «Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία πως η δημιουργική ασάφεια δεν βοήθησε τη διαπραγμάτευση, αλλά δεν υπάρχει καμία αμφιβολία πως βοήθησε τη συμφωνία, αλλά πάνω από όλα δεν φταίει ο υπουργός, αλλά ο πρωθυπουργός. Είμαι όμως σίγουρος, πως όποιος και να ήταν υπουργός, τα ίδια αποτελέσματα θα είχε, αφού υπήρχε ένα σχέδιο, κυρίως από το Σόιμπλε, που θα μας έφθανε σε αδιέξοδο. Θέλανε από τότε να μας ρίξουν, αυτό όμως με το οποίο αιφνιδιάστηκαν ήταν με το δημοψήφισμα».

Ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε και στα capital controls, τονίζοντας ότι «προηγούνται η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και το θέμα της απομείωσης του χρέους. Οι καταθέσεις των πελατών των τραπεζών είναι εγγυημένες. Ελπίζουμε πως μέσα από αυτήν την διαδικασία θα αντιμετωπιστεί και το θέμα των capital controls.Το ζήτημα όμως είναι να επιστραφούν στις τράπεζες και τα χρήματα που υπάρχουν έξω, στα στρώματα, στις θυρίδες».

«Στο πρώτο εξάμηνο του 2016 η χώρα θα επιστρέψει σε ανάπτυξη, αφού τα νούμερα, παρά τα προβλήματα, είναι εντυπωσιακά καλά. Χοντρικά πιστεύω πως αρχές του 2016 θα τελειώσουν τα capital controls και στην αρχή του 2017 η Ελλάδα να στραφεί ξανά στις αγορές», δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

newsbeast.gr-politiki

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: