Τσίπρας: Να συνομιλήσουμε για το μέλλον της Ευρώπης

O πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, κατά την υποδοχή του γάλλου προέδρου στο Μέγαρο Μαξίμου, χαρακτήρισε ορόσημο για τις ελληνογαλλικές σχέσεις, αλλά και για την Ευρώπη, την επίσκεψη του Εμανουέλ Μακρόν στην Αθήνα.

«Είναι σημαντική ευκαιρία να συνομιλήσουμε για το μέλλον της Ευρώπης και να διατυπώσουμε το όραμά μας για τις γενναίες αποφάσεις που πρέπει να λάβουμε για να αναγεννηθεί η Ευρώπη, να κάνουμε πιο ελκυστική την Ευρώπη, ιδιαίτερα στις νεότερες γενιές», σημείωσε ο κ. Τσίπρας, τονίζοντας απευθυνόμενος στον κ. Μακρόν ότι «η επίσκεψη σου έχει σημασία για το παρόν και το μέλλον της Ευρώπης».

Ο πρωθυπουργός μίλησε για τις παραδοσιακά στενές ελληνογαλλικές σχέσεις, ενώ σημείωσε ότι πρέπει να συζητηθούν οι αναγκαίες τομές που πρέπει να σχεδιάσουμε για την έξοδο από την κρίση.

«Να μην ξεχνάμε ότι η ελληνική κρίση ήταν και ευρωπαϊκή κρίση, η έξοδος της Ελλάδας θα σηματοδοτήσει και την έξοδο της Ευρώπης από την κρίση και το οριστικό τέλος της κρίσης για την Ελλάδα», ανέφερε χαρακτηριστικά,

Ακόμη, ο πρωθυπουργός εξέφρασε τη λύπη του στον γάλλο πρόεδρο για τα θύματα της φυσικής καταστροφής που έπληξε της γαλλικές Μαλδίβες.

 

 

politiki

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: