Τσίπρας: Έργο ιστορικής σημασίας η σιδηροδρομική σύνδεση Ελλάδας – Βουλγαρίας

Έργο ιστορικής σημασίας και τεράστιας οικονομικής, εμπορικής και γεωπολιτικής αξίας χαρακτήρισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας τη σιδηροδρομική σύνδεση Ελλάδας-Βουλγαρίας, κατά τη διάρκεια της τελετής για την υπογραφή της συμφωνίας στην Καβάλα.

«Ανοίγουμε νέους εμπορικούς δρόμους και επεκτείνουμε το διευρωπαϊκό δίκτυο μεταφορών συνδέοντας το Αιγαίο με τον Δούναβη και τη Μαύρη Θάλασσα», σημείωσε ακόμα ο κ. Τσίπρας, στη διάρκεια των κοινών του δηλώσεων με τον Βούλγαρο ομόλογό του Μπόικο Μπορίσοφ, αμέσως μετά την υπογραφή του μνημονίου συνεργασίας.

Μάλιστα, εξήγησε ότι η συμφωνία που υπεγράφη αφορά «τη σιδηροδρομική διασύνδεση τριών σημαντικών λιμανιών της Βόρειας Ελλάδας, λιμανιού της Αλεξανδρούπολης, της Καβάλας και της Θεσσαλονίκης με τρεις σημαντικές πόλεις της Βουλγαρίας: του Ρούσε και της Βάρνας και του Μπουργκάς».

«Πρόκειται για ένα έργο που ικανοποιεί τις ανάγκες δεκαετιών, αναβαθμίζει τις μεταφορές στις χώρες μας, προσελκύει νέες παραγωγικές μονάδες, ενισχύει τις υπάρχουσες και θα αποτελέσει ένα ισχυρό μοχλό ανάπτυξης», υπογράμμισε, προσθέτοντας πως πρόκειται για ένα μεγάλο βήμα.

Αναφερόμενος στη συνεργασία Ελλάδας — Βουλγαρίας, ο κ. Τσίπρας σημείωσε πως είναι καίριας σημασία τόσο για τις δύο χώρες, όσο και για την ευρύτερη περιοχή, ενώ αποτελεί πρότυπο συνεργασίας μέσα στην Ε.Ε., καθώς οι δύο χώρες καταφέρνουν να δημιουργούν θετικές εξελίξεις σε καίρια ζητήματα.

«Στον τομέα της ενέργειας ανοίγουμε νέους ορίζοντες για τον ενεργειακό χάρτη της Ευρώπης. Στον τομέα της ασφάλειας η συνεργασίας είναι ουσιαστική. Στην προσφυγική και μεταναστευτική κρίση η συνεργασία μας άνοιξε νέες προοπτικές για τον πολιτικό διάλογο σε σημαντικά ζητήματα. Δεν θα ήταν υπερβολή να πω πως αποκτάται και μια περιφερειακή δυναμική γύρω από τον άξονα Ελλάδας- Βουλγαρίας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.

politiki

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: