Τσακαλώτος: Είναι πιθανό η ΝΔ να έρθει στην εξουσία

Ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, σε συνέντευξή του στο CNBC και σε ερώτηση για το αν σε περίπτωση που η Νέα Δημοκρατία γίνει κυβέρνηση, ο ΣΥΡΙΖΑ θα τη στήριζε ως προς την επαναδιαπραγμάτευση για τη μείωση του στόχου των πρωτογενών πλεονασμάτων, είπε χαρακτηριστικά:

«Είναι πιθανό να έρθουν στην εξουσία. Στην ατυχή περίπτωση που συμβεί κάτι τέτοιο, αν αυτό ήταν ένα από τα βασικά στοιχεία όσων θα ήθελαν να κάνουν, θα τους στηρίζαμε. Δεν θα τους στηρίζαμε όμως σε πολλούς άλλους τομείς, ιδιαίτερα αφού δεν γνωρίζουμε ποιο είναι το πρόγραμμά τους.

Ο αναπληρωτής υπουργός οικονομίας υπολόγισε το κόστος των ανακοινώσεών τους στα 5 δισ. ευρώ μόνο το πρώτο έτος και άλλα 4 δισ. τα επόμενα τέσσερα χρόνια. Δεν έχουμε κάποια σοβαρή απάντηση από την ΝΔ από πού θα βρεθούν αυτά τα χρήματα».

Παράλληλα, ο κ. Τσακαλώτος είπε ότι δεν διαφωνεί με τον πρόεδρο της ΝΔ για το θέμα των πλεονασμάτων και πρόσθεσε ότι “πρέπει να το κάνουμε και θα ήταν καλό η ΝΔ να είχε λιγότερο συγκρουσιακή στάση ώστε πράγματι να μπορέσουμε να έχουμε συναίνεση στο θέμα αυτό”.

politiki

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: