Τρέξτε γύρω από τη Θάσο!

Για πρώτη φορά στην Β. Ελλάδα, η απόλυτη δρομική εμπειρία, οι πρώτοι  αγώνες τρεξίματος μεγάλων αποστάσεων στην άσφαλτο, στο όμορφο νησί της Θάσου.

Πιο συγκεκριμένα η Περιβαλλοντική Κίνηση Θάσου μαζί με το MTB Thassos team, διοργανώνει τον 1ο Θεαγένιο δρόμο Θάσου 100 χιλιομέτρων περιμετρικά του νησιού, καθώς και 50 χιλιομέτρων έως τα Κοίνυρα και πίσω. Η εκκίνηση και των 2 αγώνων θα δοθεί το Σάββατο 26 Μαρτίου και ώρα 7.00 το πρωί από το Ξενοδοχείο AERIA το οποίο και θα φιλοξενήσει την όλη εκδήλωση στις Αστρίς Θάσου, ενώ παράλληλα αποτελεί και το σημείο έναρξης και τερματισμού των αγώνων. Μία ακόμη αθλητική πρόκληση τόσο για τους αθλητές όσο και για τους διοργανωτές.

Οι αγώνες σκοπό έχουν μέσα από την σωματική και πνευματική δοκιμασία των συμμετεχόντων, να τιμήσουν τον αρχαίο αθλητή και δις Ολυμπιονίκη Θεαγένη τον Θάσιο. Ο νεαρός Θάσιος στέφθηκε ολυμπιονίκης το 480 π. Χ (75η Ολυμπιάδα) στην πυγμαχία και το 476 π.Χ στο παγκράτιο. Νίκησε επίσης τρεις φορές στα Πύθια, εννέα στα Νέμεα και δέκα στα Ίσθμια, άλλοτε στην πυγμαχία και άλλοτε στο Παγκράτιο. Εκτός όμως από τα αθλήματα δύναμης ο Θεαγένης κέρδισε τουλάχιστον μια φορά και τον Δόλιχο αγώνα δρόμου 3.600μ προς τιμήν του Αχιλλέα. Συνολικά φέρεται να έχει περίπου 1.400 νίκες!

ΔΙΑΔΡΟΜΗ 100 χλμ.

Η διαδρομή του αγώνα των 100 χιλιομέτρων (1.400μ+), πρόκειται ουσιαστικά για την απόλυτη περιμετρική διάσχιση του νησιού και για αυτόν τον λόγο υπάρχει και μια απόσταση 11 χιλιομέτρων που είναι χωματόδρομος, στο ακρωτήριο της Σαλιάρας, ανάμεσα στην Χρυσή Αμμουδιά και τον Λιμένα. Το ακρωτήρι αυτό έχει μοναδικής ομορφιάς κόλπους και μικρές παραλίες και αξίζει κάθε χιλιόμετρο του. Κατά μήκος της θα υπάρχουν σημεία τροφοδοσίας και ελέγχου, 18 συνολικά σε απόσταση μεταξύ τους από 5 έως 7 χιλιόμετρα. Η διαδρομή είναι ιδιαίτερα απαιτητική και με μεγάλο βαθμό δυσκολίας, καθώς η θετική υψομετρική είναι περίπου 1400μ. και σε συνάρτηση με το χρονικό όριο αποκλεισμού των 15 ωρών καθιστά την όλη προσπάθεια ακόμη πιο δύσκολη.

ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

-Μήκος διαδρομής:106.00χλμ.

-Θετική υψομετρική 1400μ

-90% Άσφαλτος

-10% Χωματόδρομος

-Χρονικό όριο αποκλεισμού 15ώρες.

ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΣ ΑΣΤΡΙΣ HOTEL AERIA ως της 22:00 (7km/h,8.34min/km)

-Σταθμοί υποστήριξης 18

ΔΙΑΔΡΟΜΗ 50 χλμ.

Πρόκειται για μια μικρότερη διαδρομή (50 χλμ – 500μ+), η οποία αποτελεί το¼ της διαδρομής των 100 χιλιομέτρων και με αναστροφή γίνεται 50 χιλ. Ο αθλητής θα έχει την ευκαιρία να τρέξει στην πιο “άγρια”, άλλα και ίσως ομορφότερη πλευρά του νησιού με απέραντη θέα στο γαλάζιο του Αιγαίου. Η αντιστροφή για την επιστροφή στο ξενοδοχείο AERIA,βρίσκεται στο 25ο χιλ. περίπου στον οικισμό των Κοινύρων, όπου αποτελεί και σημείο χρονικού αποκλεισμού με όριο τις 4 ώρες. Η εκκίνηση θα δοθεί ταυτόχρονα με την εκκίνηση του μεγάλου αγώνα στις 7.00 το πρωί του Σαββάτου 26 Μαρτίου. Χρονικό όριο έγκυρου τερματισμού είναι οι 8 ώρες.

 ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

-Μήκος διαδρομής: 48χλμ.

-100% Άσφαλτος

-Χρονικό όριο αποκλεισμού 8 ώρες.

-Σταθμοί υποστήριξης 7

Περισσότερες πληροφορίες :

Έναρξη εγγραφών: Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου.

http://www.mtb-thassos.com/el/races/ultra και στην σελίδα στο facebook:  1oς Θεαγενιος Δρομος 100 και 50χλμ.

typosthes.gr-topika

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: