Τρεις νεκροί από την κακοκαιρία στην Καλαμάτα…

Τραγικός είναι ο μέχρι στιγμής απολογισμός της κακοκαιρίας που πλήττει από χθες τη χώρα, καθώς μόνο στην περιοχή της Καλαμάτας υπάρχουν τρεις νεκροί, σύμφωνα με τον δήμαρχο Καλαμάτας.

Μία γυναίκα ανασύρθηκε νεκρή από το πλημμυρισμένο υπόγειο σπιτιού στην περιοχή Πήδημα Μεσσηνίας. Όπως δήλωσε ο Δήμαρχος Καλαμάτας στην ΕΡΤ, πρόκειται για μια γυναίκα με κινητικά προβλήματα που δεν μπόρεσε να εγκαταλείψει την οικία της. Την άτυχη 63χρονη ανέσυρε η Πυροσβεστική. Νεκρός είναι και ένας 80χρονος στο χωριό Θουρία.

«Έχουμε χάσει τρεις ανθρώπους» είπε σε άλλες δηλώσεις που έκανε στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ ο δήμαρχος Καλαμάτας Π. Νίκας. Όπως διευκρίνισε επρόκειτο για ανθρώπους μεγάλης ηλικίας που διέμεναν σε ισόγειες οικίες. «Τα νέα που έρχονται είναι συντριπτικά», πρόσθεσε και ανέφερε ότι έχει υποβληθεί αίτημα προκειμένου να τεθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η περιοχή.

Σημειώνεται ότι στην πόλη της Καλαμάτας και σε πολλά χωριά, η στάθμη του νερού ανέβηκε και οι δρόμοι μετατράπηκαν σε χειμάρρους παρασέρνοντας ότι έβρισκαν μπροστά τους και πλημμύρισαν εκατοντάδες σπίτια, ενώ οι κλήσεις που δέχτηκε η Πυροσβεστική για παροχή βοήθειας, είναι αναρίθμητες.

Από την κακοκαιρία υπάρχει διακοπή κυκλοφορίας στο 232 χιλιόμετρο του αυτοκινητοδρόμου Αθηνών – Τριπόλεως – Καλαμάτας στο ύψος της Θουρίας και στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Αθήνα, λόγω μεγάλης συσσώρευσης υδάτων.

Στην εθνική οδό Τρίπολης – Καλαμάτας, στο 78ο χιλιόμετρο στο ύψος του ΤΕΙ Πελοποννήσου στο Ασπρόχωμα Καλαμάτας, η κυκλοφορία διεξάγεται με μεγάλη δυσχέρεια λόγω συσσώρευσης υδάτων.

Επίσης, έχει διακοπεί η κυκλοφορία στην εθνική οδό Καλαμάτας – Αρεόπολης, από τη Στούπα έως τον “Αγιο Νικόλαο, λόγω κατολισθήσεων.

Στην Καλαμάτα, τους Γαργαλιάνους, τα Φιλιατρά, τη Χώρα, την Στούπα, τη Θουρία, την Εύα, το Πήδημα, το Κεφαλόβρυσο, το Βασιλικό και το Ψάρι, υπάρχουν πολλά πλημμυρισμένα σπίτια και ζημιές σε αυτοκίνητα που έχουν παρασυρθεί από τα νερά, ενώ στη Στούπα της Μάνης, ενώ αυτοκίνητα έχουν παρασυρθεί μέσα στη θάλασσα.

Προβλήματα προκάλεσε η κακοκαιρία και στην ανατολική Λακωνία και συγκεκριμένα την περιοχή των Μολάων.

Από την ισχυρή νεροποντή που σημειώθηκε αργά τα μεσάνυχτα, στην ευρύτερη περιοχή των Μολάων ανέβηκε η στάθμη των νερών, στην εθνική οδό Σπάρτης – Γυθείου. Τα προβλήματα εστιάζονται από την περιοχή της Γκαγκανιάς έως το χωριό της Συκιάς.

Η κυκλοφορία έχει διακοπεί από το 24ο μέχρι το 26ο χιλιόμετρο λόγω συσσώρευσης υδάτων και η κυκλοφορία για Γύθειο γίνεται μέσω Σκάλας. Μαζί με τα νερά το οδόστρωμα γέμισε με λάσπες, χώματα και σε αρκετά σημεία ο δρόμος έγινε αδιάβατος.

Στα σημεία όπου έχει δημιουργηθεί πρόβλημα, έχουν σπεύσει συνεργεία του δήμου Μονεμβασιάς και με εκσκαφικά μηχανήματα επιχειρούν και αποκαθιστούν τις βλάβες, ενώ οι διερχόμενοι οδηγοί θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεχτικοί.

Σε επιφυλακή και επιχειρησιακή ετοιμότητα εξακολουθεί να βρίσκεται ο δήμος Πατρέων, με 24ωρη επιφυλακή προσωπικού, εξαιτίας της κακοκαιρίας.

typosthes.gr-topika

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: