Τραγωδία στα Γλυκά Νερά: Αβέβαιο το μέλλον του ροτβάιλερ που σκότωσε το βρέφος

Σε εγκαταστάσεις της Ελληνικής Φιλοζωικής Εταιρείας στο Κορωπί φιλοξενείται, προς το παρόν, το ροτβάιλερ που δάγκωσε και τραυμάτισε θανάσιμα ένα βρέφος στα Γλυκά Νερά την Πέμπτη.

Όλοι στη γειτονιά που συνέβη το μοιραίο μιλούν για έναν σκύλο ο οποίος δεν ερχόταν σε επαφή με άλλα ζώα ή ανθρώπους και δεν είχε εκπαιδευτεί ποτέ.

Οι κτηνίατροι που εξέτασαν το σκυλί στο φιλοζωικό κέντρο Κορωπίου, όπου μεταφέρθηκε μετά τη φονική επίθεση, περιέγραψαν στο «Έθνος της Κυριακής» την κατάσταση στην οποία βρίσκεται το ζώο.

“Το σκυλί δεν είναι αγριεμένο”

«Το σκυλί δεν είναι αγριεμένο. Ανταποκρίνεται στις εντολές μας και μοιάζει να υπακούει στα βασικά. Μπήκε σε ένα κλουβί μόνο του, μια και δεν αντιδρά καλά με άλλα ζώα και προς το παρόν μένει εκεί σαν “προφυλακισμένο”» ανέφερε χαρακτηριστικά στο «Έθνος της Κυριακής» η υπεύθυνη του κέντρου.

Πολλοί θέλουν να τον υιοθετήσουν

Σύμφωνα με την ίδια, αρκετοί φιλόζωοι έχουν εκφράσει ενδιαφέρον να υιοθετήσουν τον σκύλο σε περίπτωση που δεν επιστρέψει στους ιδιοκτήτες του. Για την υπεύθυνη του κέντρου, προτεραιότητα αποτελεί το σκυλί να γυρίσει στο σπίτι του εφόσον το επιθυμεί η οικογένεια και δεν υπάρξει εισαγγελική εντολή για ευθανασία.

ellada

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: