Φολέγανδρος: Πέντε τραυματίες μετά από πρόσκρουση πλοίου στο φανάρι του λιμανιού

Αναστάτωση επικράτησε το πρωί της Κυριακής στο λιμάνι της Φολεγάνδρου, καθώς το πλοίο Σαόνησος προσέκρουσε στο φανάρι με αποτέλεσμα να τραυματιστούν επιβάτες.

Συγκεκριμένα πλοίο το οποίο ξεκίνησε από το λιμάνι της Σύρου και πέρασε από Πάρο, Νάξο, Ιο, Σίκινο, ενώ ήταν προγραμματισμένο μετά τη Φολέγανδρο να πάει σε Θηρασιά, Θήρα και Ανάφη, προσέκρουσε στο φανάρι του λιμανιού κατά τη διαδικασία της πρόσδεσης καθώς επικρατούσαν συνθήκες 7-8 μποφόρ.

Στο πλοίο επέβαιναν 53 άτομα από τους οποίους τα 29 ήταν μέλη του πληρώματος.

Από την πρόσκρουση τραυματίστηκαν πέντε άτομα, τα οποία μεταφέρθηκαν στο κέντρο υγείας του νησιού. Σύμφωνα με πληροφορίες, από τους τραυματίες δύο είναι μέλη του πληρώματος και τρεις είναι επιβάτες.

Σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη επιχείρηση αεροδιακομιδης από το ΕΚΑΒ για τους 5 τραυματίες που επέβαιναν στο πλοίο Σαόνησος κατά την πρόσκρουση του στο λιμάνι της Φολεγάνδρου. Σύμφωνα με πληροφορίες, ένα ελικόπτερο super puma βρίσκεται ήδη στο νησί, για να παραλάβει τους 3 πρώτους τραυματίες και να τους διακομίσει στο νοσοκομείο Σαντορίνης. Στη συνέχεια θα επιστρέψει για να παραλάβει και τους άλλους δυο. Στη Σαντορίνη, θα υποβληθούν σε απεικονιστικες εξετάσεις, κάτι που δεν μπορεί να γίνει στη Φολεγάνδρο, και μετά σύμφωνα με τον σχεδιασμό, και εφόσον όλα εξελιχθούν ομαλά, άλλο αεροσκάφος πιθανόν Σινουκ, θα τους παραλάβει από τη Σαντορίνη για την Αθήνα.

.

Πηγή: Protothema.gr

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: