Τους κυβερνητικούς άξονες της ΝΔ θα παρουσιάσει ο Κυρ. Μητσοτάκης

Στο βήμα του Βελλίδειου Συνεδριακού Κέντρου της Θεσσαλονίκης, θα ανεβεί στα μέσα Σεπτεμβρίου ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, για να παρουσιάσει τους βασικούς άξονες, πάνω στους οποίους θα κινηθεί μία κυβέρνηση ΝΔ μετά τις εκλογές. Στο πλαίσιο αυτό, το επιτελείο του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας εργάζεται πυρετωδώς, από προχθές, μάλιστα, στα νέα γραφεία του κόμματος στην οδό Πειραιώς, στο Μοσχάτο.

Αποστολή Χατζηδάκη να συνθέσει 25.000 απαντήσεις…
Ο αντιπρόεδρος Κωστής Χατζηδάκης έχει τη δύσκολη αποστολή να συνθέσει τις 25.000 απαντήσεις της δημόσιας ηλεκτρονικής διαβούλευσης με τις προτάσεις των επαγγελματικών φορέων και τις θέσεις των τομεαρχών, ώστε να παραδώσει ένα «ενιαίο σώμα» στον πρόεδρο.
Η Θεσσαλονίκη θεωρείται ως ένας κομβικός σταθμός στην πορεία της αξιωματικής αντιπολίτευσης, καθώς ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα πρέπει να αναδείξει ένα ρεαλιστικό σχέδιο διακυβέρνησης που θα αποτελέσει τη βάση ανάκτησης της εμπιστοσύνης των πολιτών.

«Όχι σε υποσχέσεις που δεν μπορούν να τηρηθούν»
Όπως τονίζουν συνεργάτες του Κυρ. Μητσοτάκη «ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, δεν πρόκειται να δώσει υποσχέσεις που δεν μπορούν να τηρηθούν».
Μέχρι τότε, μεσολαβεί ένας κρίσιμος μήνας, μέσα στον οποίο ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας έχει να αντιμετωπίσει μια διπλή πρόκληση:
Από τη μία, να οξύνει την επίθεση προς την κυβέρνηση, από την άλλη να κλείσει τα εσωτερικά του μέτωπα.
Φόροι, καταλήψεις, μεταναστευτικό και νέα επώδυνα μέτρα για το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης συνθέτουν το εκρηκτικό κλίμα που κατά τη Νέα Δημοκρατία, θα προκαλέσει ασύμμετρη φθορά στο Μέγαρο Μαξίμου και εκεί θα επικεντρωθεί η επιθετικότητα του Κυρ. Μητσοτάκη.
Παράλληλα, θεωρείται σίγουρος ο δομικός ανασχηματισμός μέσα στο κόμμα της Νέας Δημοκρατίας, ώστε η παρουσίαση του κυβερνητικού προγράμματος να συνοδεύεται και με μια καινούργια εικόνα σε επίπεδο προσώπων. Ο πρόεδρος της ΝΔ που ούτως ή άλλως είχε προειδοποιήσει ότι «άπαντες αξιολογούνται» έχει ήδη καταγράψει ως… υποτονική την παρουσία βουλευτών σε πολιτικές μη μνημονιακές, γι’ αυτό και ο ίδιος «πήρε πάνω» του θέματα όπως η παιδεία και η δημόσια ασφάλεια.

Μέσα στα νέα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας
Στο μεταξύ, ως νέα σελίδα στην πορεία της Νέας Δημοκρατίας χαρακτήρισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυρ. Μητσοτάκης την αλλαγή έδρας του κόμματος, το οποίο εγκαταστάθηκε και επίσημα από προχθές στα νέα του γραφεία στην οδό Πειραιώς 62 στο Μοσχάτο.
Τα νέα γραφεία της ΝΔ στεγάζονται πλέον σε ένα βιοτεχνικό κτίριο της δεκαετίας του ’80. Πρόκειται για ένα τριώροφο κτίριο που χτίστηκε το 1989 και παλαιότερα στέγαζε τα κεντρικά γραφεία πολυεθνικής εταιρείας. Στο τέλος του 2009, η εταιρεία αποφάσισε να αποχωρήσει και από τότε ο χώρος παρέμενε αναξιοποίητος.

Από 95.000 θα πληρώνει 9.800 ευρώ
Από 95.000 ενοίκιο το μήνα στη Συγγρού, η Νέα Δημοκρατία πλέον πληρώνει 9.800 ευρώ, ήτοι μείωση κόστους ενοικίου της τάξης του 90%, ενώ μειωμένα είναι και τα λειτουργικά έξοδα, όπως Δ.Ε.Η. και δημοτικά τέλη: Από 30.000 ευρώ το μήνα για τη Δ.Ε.Η. και τα δημοτικά τέλη που πλήρωνε το κόμμα της ΝΔ στην Συγγρού, το αντίστοιχο ποσό στα νέα γραφεία προσδιορίζεται στα 5.000 ευρώ, ήτοι μείωση κόστους της τάξης του 83%.
Η επιφάνειά του κτιρίου της Πειραιώς είναι 2.500 τετραγωνικά μέτρα από τα 7.500 τετραγωνικά που ήταν η Συγγρού, ήτοι μειωμένη επιφάνεια κατά 66,7%. Το κτίριο παρέχει υπόγεια στάθμευση.

typosthes.gr-Politiki

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: