Τούρκος άνοιξε πυρ σε κατάστημα επειδή του χρέωσαν το τσάι σε διπλή τιμή

Οι Τούρκοι αγαπούν το τσάι και η γειτονική χώρα, σύμφωνα με σχετική έρευνα, το 2004 ήταν η δεύτερη χώρα σε κατανάλωση τσαγιού στον κόσμο. Τεϊοποτεία υπάρχουν σε όλη την χώρα και σε ένα από αυτά, στην επαρχία

Κοτζαελί, κοντά στην Κωνσταντινούπολη, την Δευτέρα εκτυλίχθηκαν σκηνές «Άγριας Δύσης», όταν ένας «θερμόαιμος» Τούρκος κλήθηκε να πληρώσει το αγαπημένο του αφέψημα σε τιμή διπλάσια από την συνηθισμένη.

Ο Τούρκος επισκέφθηκε με φίλους του το τεϊοποτείο και όταν ήρθε ο λογαριασμός είδε έκπληκτος ότι το τσάι του κόστιζε δύο τουρκικές λίρες (περίπου 60 σεντς του ευρώ) ενώ η τιμή για ένα ποτήρι τσάι στην χώρα είναι μία τουρκική λίρα. Ο έξαλλος πελάτης λογομάχησε με τον ιδιοκτήτη του καταστήματος, αλλά έφυγε με την προτροπή των φίλων του, που προσπάθησαν να κατευνάσουν τα πνεύματα.

Όμως, μετά από μερικά λεπτά, ο άγνωστων στοιχείων Τούρκος επέστρεψε στο τεϊοποτείο και παραμένοντας μέσα στο αυτοκίνητό του άνοιξε πυρ εναντίον του καταστήματος πυροβολώντας τέσσερις φορές και τραυματίζοντας στο αυτί ηλικιωμένο θαμώνα, που μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.

Όταν η αστυνομία έφθασε στο σημείο ο δράστης είχε ήδη φύγει και αναζητείται.

Το μαύρο τσάι είναι το δημοφιλέστερο αφέψημα στην γειτονική χώρα. Το πίνουν μέσα σε γυάλινα ποτήρια σε σχήμα τουλίπας και υπολογίζεται ότι ο κάθε Τούρκος καταναλώνει κατά μέσο όρο 1.000 ποτήρια τσάι τον χρόνο.

protothema.gr

seleo.gr-Diethni

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: