Τουρκία: «Απομένει το ΟΚ του Ερντογάν για να ξεκινήσει χερσαία επιχείρηση στη Συρία» λένε αξιωματούχοι

Οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις έχουν σχεδόν ολοκληρώσει τις προετοιμασίες για μια χερσαία επιχείρηση στη Συρία και περιμένουν μόνο μια απόφαση από τον πρόεδρο Ερντογάν, δήλωσαν στο Reuters δύο ανώτεροι Τούρκοι αξιωματούχοι.

«Όλες οι προετοιμασίες έχουν ολοκληρωθεί. Τώρα χρειάζεται μια πολιτική απόφαση», δήλωσε ένας από τους αξιωματούχους στο πρακτορείο.

Ένας άλλος σημείωσε ότι οι τελικές προετοιμασίες θα χρειαστούν μερικές ημέρες ακόμη. «Δεν απομένουν πολλά πριν από την έναρξη της επιχείρησης. Τώρα εξαρτάται από την απόφαση του προέδρου», πρόσθεσε ο αξιωματούχος.

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι στόχοι της επιχείρησης θα είναι οι πόλεις Μανμπίτζ, Κομπάνι και Τελ Ριφάτ, προκειμένου να δημιουργηθεί μια ενιαία ζώνη μεταξύ των διαφόρων εδαφών της Συρίας που βρίσκονται υπό τον έλεγχο της Άγκυρας από το 2016.

Η απόφαση για την έναρξη της επιχείρησης ενδέχεται να ληφθεί στη σημερινή κυβερνητική συνεδρίαση, υπαινίχθηκαν οι πηγές.

Από τις 20 Νοεμβρίου η Τουρκία διεξάγει αεροπορικές επιχειρήσεις στη βόρεια Συρία και το Ιράκ εναντίον της συριακής πτέρυγας του PKK. Ο πρόεδρο Ερντογάν τη χαρακτήρισε επιτυχημένη και δεν απέκλεισε να ακολουθήσει χερσαία επιχείρηση. Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών προειδοποίησε ότι αυτό θα μπορούσε να αυξήσει την ένταση στην περιοχή και να οδηγήσει σε έξαρση της τρομοκρατικής δραστηριότητας.

.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: