Ιταλία: Δύο δουλέμποροι συνελήφθησαν στη Σικελία -Κατηγορούνται για τον θάνατο δέκα μεταναστών από ασφυξία

Δύο διακινητές συνελήφθησαν στην Ιταλία με την κατηγορία ότι ευθύνονται για τον θάνατο δέκα μεταναστών.

Η εισαγγελία του Ακράγαντα της Σικελίας διέταξε την σύλληψη δυο δουλεμπόρων, με την κατηγορία ότι ευθύνονται για τον θάνατο δέκα μεταναστών.

Πρόκειται για δυο Αιγύπτιους, οι οποίοι, σύμφωνα με την ιταλική δικαιοσύνη, είχαν κλείσει στο αμπάρι δεκάδες μετανάστες και πρόσφυγες κατά τον διάπλου της κεντρικής Μεσογείου.

Το πλεούμενο είχε σαλπάρει από την Λιβύη σε άθλια κατάσταση με προορισμό την Ιταλία. Δέκα άνθρωποι, με καταγωγή από το Πακιστάν και το Μπαγκλαντές, έχασαν την ζωή τους από ασφυξία.

Η συγκεκριμένη ξύλινη βάρκα, μήκους δέκα μέτρων, εντοπίσθηκε πριν από δυο εβδομάδες από πλοίο της ΜΚΟ Nadir νότια της Λαμπεντούζα και για την παροχή άμεσης βοήθειας συνεργάσθηκε η Ιταλική Ακτοφυλακή.

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, ο ένας από τους δυο δουλεμπόρους είναι 17 ετών. Όταν οι μετανάστες προσπάθησαν να βγουν από το αμπάρι για να σωθούν και να αναπνεύσουν, οι δύο συλληφθέντες τούς απείλησαν με μαχαίρι, υποχρεώνοντάς τους να συνεχίσουν τα ταξίδι σε συνθήκες που τους οδήγησαν στον θάνατο.

Comments

.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: