Τουρίστας ισχυρίζεται ότι φωτογράφισε τον διασημότερο »ανώνυμο» του κόσμου (ΕΙΚΟΝΑ)

Τουρίστας ισχυρίζεται ότι τράβηξε φωτογραφία του γνωστού street artist Banksy, στη Βηθλεέμ.

 

Φωτογραφίες που κυκλοφόρησαν τις τελευταίες ώρες στο διαδίκτυο από το νέο γκράφιτι που έφτιαξε ο καλλιτέχνης με στένσιλ «Peace on Earth».

Μπροστά από το συγκεκριμένο γκράφιτι, ο τουρίστας πέτυχε τον συγκεκριμένο άνδρα, ο οποίος κρατάει στα χέρια του ένα στένσιλ και ένα σπρέι και ισχυρίζεται ότι είναι ο Banksy.

Αρχική
Βιβλία
Μουσική
Σινεμά
Θέατρο & Τέχνη
High tech
Έξυπνη ζωή
Ταξίδι
City Guide

Δείτε επίσης

Διαβάστε τη συνέντευξη του Οδυσσέα Παπασπηλιόπουλου στο ELLE
Για ποια έκθεση μιλάει όλη η Αθήνα;
Lords of the rings: τα ωραιότερα σύγχρονα κοσμήματα εκτίθενται στην Αθήνα

ELLE / ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ / Θέατρο & Τέχνη
Μπάνκσι: O επαναστάτης της Street Art

Πώς γίνεται ένας καλλιτέχνης του δρόμου να καταζητείται για βανδαλισμό και ταυτόχρονα να είναι ο πιο διάσημος… ανώνυμος του κόσμου, έργα του να κοσμούν τα σπίτια αστέρων, όπως η Ατζελίνα Τζολί, αλλά και να έχει προταθεί για Όσκαρ; Κι όμως γίνεται… Γιατί ο Μπάνκσι όλα τα μπορεί και όλα τα αποδομεί.

Έργο του Μπάνκσι
1 / 22
Έργο του Μπάνκσι

Ο μυστηριώδης Βρετανός Μπάνκσι είναι η πιο ανατρεπτική περσόνα της street art, ένας «αντάρτης του δρόμου και της τέχνης». Με τα στένσιλ εργαλεία του, τις μπογιές και το θράσος του κατάφερε να συνδέσει το… ψευδώνυμό του με την τέχνη του γκράφιτι τα τελευταία δέκα χρόνια και να γίνει διάσημος διατηρώντας ωστόσο την ανωνυμία του.

Το κύριο χαρακτηριστικό του είναι ότι τα σχέδιά του έχουν απροκάλυπτη πολιτική άποψη, που στρέφεται εναντίον του καπιταλισμού, του καταναλωτισμού, του ρατσισμού και του συγκεντρωτισμού. «Λένε ότι το γκράφιτι τρομάζει τους ανθρώπους και αποτελεί δείγμα κοινωνικής παρακμής. Είναι ψέμα. Πρόκειται για μια μορφή τέχνης που κρύβει κινδύνους μόνο για τους πολιτικούς, τα στελέχη των διαφημιστικών και τους γκραφιτάδες» έχει δηλώσει ο ίδιος.

Το πραγματικό του όνομα είναι πιθανώς Ρόμπερτ Μπανκς, αλλά οι εικασίες γύρω από την ταυτότητά του είναι πολλές. «Κανείς δεν έδινε σημασία σε αυτά που έλεγα, μέχρι που έφτασα να γίνω αόρατος». Εις βάρος του εκκρεμούν πολλά εντάλματα σύλληψης με την κατηγορία του βανδαλισμού. Ο καλλιτέχνης εξακολουθεί να κρύβεται και να φέρεται σαν καταζητούμενος, χωρίς να βγάζει ποτέ την κουκούλα του στις δημόσιες εμφανίσεις του.

H βάση του είναι το Λονδίνο, αλλά ταξιδεύει ινκόγκνιτο σε όλο τον κόσμο, από τη Νέα Υόρκη και το Λος Άντζελες μέχρι το Ισραήλ. Στο τελευταίο μάλιστα, πάνω στο «τείχος ασφαλείας», σχεδίασε μια τρύπα μέσα από την οποία διακρίνεται μια ειδυλλιακή ακρογιαλιά, καθώς και έναν αρουραίο. Ο αρουραίος είναι και το σήμα κατατεθέν του, δεδομένου ότι κινείται υπογείως, όπως αυτός. «Αν είσαι βρόμικος, άσημος και δεν σε αγαπάει κανείς, τότε οι αρουραίοι αποτελούν για σένα πρότυπο ζωής» έχει υποστηρίξει ο Μπάνκσι μέσα από την επίσημη ιστοσελίδα του.

seleo.gr-Diethni

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: