ΤΩΡΑ: Με στόχο νέο Ρεκόρ Γκίνες… περικύκλωσαν τη Θεσσαλονίκη! (ΦΩΤΟ)

Μία θέση στο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες διεκδικούν χιλιάδες χορευτές του παραδοσιακού χορού Ομάλ στη Θεσσαλονίκη, έξω από τη ΔΕΘ! Με συντονισμό, συγκέντρωση και ποντιακή ψυχή απαιτούνται 15 λεπτά συνεχόμενου χορού από ολόκληρη την ανθρώπινη αλυσίδα που «αγκαλιάζει» τη ΔΕΘ!

Υπενθυμίζεται πως ακόμη και όσοι δεν γνωρίζουν τα βήματα του ποντιακού αυτού χορού, μπορούν να ακολουθούν τους συντονιστές, που θα είναι εγκατεστημένοι σε 36 σημεία έξω από το Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης. Οι συμμετέχοντες στον κύκλο θα καταγράφονται από κάμερα (επίγεια και εναέρια).

Η διεκδίκηση του Ρεκόρ Γκίνες γίνεται στο πλαίσιο της αποψινής συναυλίας των αδερφών Κωνσταντίνου και Ματθαίου Τσαχουρίδη, «Μαζί με… ψυχή», που ξεκίνησε μετά τις 21.30, ενώ συντονιστές έδωσαν οδηγίες στους συγκεντρωμένους.

Ο “Ομάλ”, ένας ομαδικός, κυκλικός χορός, που πήρε το όνομά του από τη λέξη «ομαλά», χορεύεται από άνδρες και γυναίκες που κρατιούνται χέρι- χέρι με οριζόντιους τους πήχεις και κατακόρυφους τους βραχίονες. Είναι μάλιστα τόσο κοντά ο ένας στον άλλον, ώστε ο πήχης του ενός χορευτή σχεδόν ακουμπά τον πήχη του άλλου. Ομάλ στον Πόντο χόρευαν σε πολλές περιοχές, για αυτό και παρουσιάζεται με πολλές παραλλαγές.

typosthes.gr-topika

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: