«Το βραχιόλι της φωτιάς»: Η νέα σειρά εποχής κάνει πρεμιέρα στο ΕRΤFLIX – Από τις 4 Φεβρουαρίου στην ΕΡΤ1 (trailer+photo)

Διαφήμιση – Advertisement

Η νέα δραματική σειρά εποχής «Το βραχιόλι της φωτιάς» της ΕΡΤ, με τη σκηνοθετική σφραγίδα του Γιώργου Γκικαπέππα και την ευαίσθητη ματιά των Νίκου Απειρανθίτη και Σοφίας Σωτηρίου, που έγραψαν το σενάριο, είναι βασισμένη στο ομότιτλο βιβλίο της Βεατρίκης Σαΐας-Μαγρίζου.

Η σειρά κάνει πρεμιέρα στο ΕRΤFLIX την Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2023. Και τα οχτώ (8) επεισόδια της σειράς, που καταγράφει το συγκλονιστικό οδοιπορικό μιας οικογένειας Εβραίων, θα είναι διαθέσιμα στην ψηφιακή πλατφόρμα της ΕΡΤ έως την Τρίτη 31 Ιανουαρίου
Από το Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2023, στις 22:00 και κάθε Σάββατο την ίδια ώρα, «Το βραχιόλι της φωτιάς» θα μεταδίδεται από την ΕΡΤ1 - με διπλό επεισόδιο την πρώτη εβδομάδα.
Στη νέα σειρά της ΕΡΤ πρωταγωνιστεί ένα εξαιρετικό cast ηθοποιών, ανάμεσα στους οποίους οι Νίκος Ψαρράς, Ελισάβετ Μουτάφη, Χρήστος Λούλης, Σπύρος Σταμούλης, Μιχαήλ Ταμπακάκης, Νεφέλη Κουρή, Δημήτρης Αριανούτσος, ενώ την πρωτότυπη μουσική τίτλων τέλους υπογράφει ο Μίνως Μάτσας.
«Το βραχιόλι της φωτιάς», μέσα από οχτώ επεισόδια, μεταφέρει στη μικρή οθόνη το συγκλονιστικό οδοιπορικό μιας οικογένειας Εβραίων. Μας ταξιδεύει στις αρχές του 20ού αιώνα, σε μια εποχή με αλλεπάλληλες συγκρούσεις, δυνατούς έpωτες και ανελέητες… φωτιές.
Η υπόθεση…
Η μεγάλη πυρκαγιά της Θεσσαλονίκης του 1917 αναγκάζει την οικογένεια του Εβραίου επιχειρηματία Μωής Κοέν (Νίκος Ψαρράς) να αναζητήσει καταφύγιο σε έναν τσιγγάνικο καταυλισμό. Εκεί, η σύζυγός του, Μπενούτα (Ελισάβετ Μουτάφη), φέρνει στον κόσμο τον Ιωσήφ (Χρήστος Λούλης και Δημήτρης Αριανούτσος σε νεαρή ηλικία), ένα παιδί γεννημένο κυριολεκτικά μέσα στη φωτιά.
Η ιστορία της φωτιάς, που άλλοτε δημιουργεί και άλλοτε καταστρέφει, δείχνει να ακολουθεί τον Ιωσήφ σε όλη του τη ζωή. Η οικογένειά του ζει τον εμπρησμό του Κάμπελ, τη χρεοκοπία του πατέρα και τη φυγή της μεγάλης του αδελφής, Ζακλίν (Νεφέλη Κουρή) από το σπίτι, προκειμένου να ζήσει τον απαγορευμένο έpωτά της με τον χριστιανό Κωνσταντίνο (Σπύρος Σταμούλης).
Ο Β΄ Παγκόσμιος Πόλεμος «καίει» όσα ο Ιωσήφ γνώριζε μέχρι τότε, με τραγική κατάληξη τη μεταφορά της οικογένειας στο κολαστήριο του Άουσβιτς. Κι όμως, μέσα απ’ όλα αυτά, υπάρχει ένα υλικό που αντέχει ακόμα. Που καμιά φωτιά δεν καταφέρνει να το λιώσει, αλλά αντίθετα το κάνει ακόμα πιο δυνατό!
«Το βραχιόλι της φωτιάς». Μια συγκλονιστική ιστορία για όσους έχασαν τα πάντα, αλλά βρήκαν το κουράγιο να σηκωθούν ξανά. Για όσους πέρασαν μέσα από τις φλόγες και βγήκαν πιο ζωντανοί από ποτέ.
Ας γνωρίσουμε τους ήρωες της σειράς:
Νίκος Ψαρράς (Μωής Κοέν): Ο πατέρας της οικογένειας. Επιτυχημένος εργοστασιάρχης, πατέρας τριών αγοριών και δύο κoριτσιών. Ο Μωής δοκιμάζεται σε πολλά επίπεδα από τα γεγονότα που βιώνει από το 1917 και την πυρκαγιά της Θεσσαλονίκης έως και τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, με αποκορύφωμα τη μεταφορά του στο Άουσβιτς.
Ελισάβετ Μουτάφη (Μπενούτα Κοέν): Η μητέρα της οικογένειας, σύζυγος του Μωής, την οποία γνωρίζουμε έγκυο στο πέμπτο παιδί της, τον Ιωσήφ, ενώ έχει ήδη αποκτήσει τον Δαβίδ, τη Ζακλίν, τον Ηλία και τη Ραχήλ. Είναι μια γυναίκα που ξέρει να αφοσιώνεται και να αγαπά, γλυκιά και συγχρόνως δυναμική. Στηρίζει σε όλες τις συνθήκες την οικογένειά της και υποφέρει όταν χάνει τα ίχνη των δικών της.
Χρήστος Λούλης (Ο Ιωσήφ, το 1962, σε μεγάλη ηλικία): Είναι ο άνδρας που έχει επιβιώσει από το Άουσβιτς. Κοσμηματοπώλης πια, παντρεμένος και πατέρας μιας κόρης, της Μπέττυς, είναι το πρόσωπο μέσω του οποίου θα επιστρέψει  το «Βραχιόλι της φωτιάς» στην οικογένεια. Ο ίδιος, μέσα από μια επίπονη αναδρομή στο παρελθόν, βρίσκεται αντιμέτωπος στο παρόν με μια φρικτή ανακάλυψη.
Αλεξάνδρα Αϊδίνη (Έστερ): Μια γυναίκα που έχει χάσει τον άνδρα της κι έχει ένα μικρό παιδάκι. Μια ημέρα στο συσσίτιο συναντιέται με τον μεγάλο γιο της οικογένειας, τον Δαβίδ. Αυτός θέλει να τη βοηθήσει και η οικογένεια Κοέν την παίρνει σπίτι.
Σπύρος Σταμούλης (Κωνσταντίνος Δήμου): Είναι ο χριστιανός τον οποίο εpωτεύεται η Ζακλίν και αλλάζει για χάρη του θρησκεία. Παντρεύονται, αποκτούν παιδιά, ενώ ο Κωνσταντίνος βοηθάει την οικογένεια στις δύσκολες στιγμές και κρύβει τη μητέρα της Ζακλίν, η οποία δεν μπαίνει στο Άουσβιτς.
Γκαλ Ρομπίσα (Δαβίδ): Ο μεγαλύτερος γιος του Μωής και της Μπενούτα. Θα φύγει για τη γη του Ισραήλ, αλλά όταν ο πατέρας τους χάνει την περιουσία του, επιστρέφει για να στηρίξει την οικογένειά του και οδηγείται μαζί με τους υπόλοιπους στο Άουσβιτς.
Νεφέλη Κουρή (Ζακλίν Κοέν): Είναι το μεγαλύτερο κoρίτσι της οικογένειας, καλλιτεχνική φύση και αντισυμβατική. Θα εpωτευτεί τον Κωνσταντίνο, ο οποίος είναι χριστιανός και, παρά τα εμπόδια που αντιμετωπίζουν, κερδίζει η αγάπη. Δεν διστάζει να έρθει σε σύγκρουση με την οικογένειά της, όταν αποφασίζει να αλλάξει θρησκεία προκειμένου να τον παντρευτεί.
Μιχαήλ Ταμπακάκης (Ηλίας): Ο δεύτερος γιος της οικογένειας, είναι αυτός που από μικρός ονειρεύεται να υπηρετήσει την Ελλάδα ως στρατιωτικός. Θα αποφοιτήσει από τη Σχολή Ευελπίδων και θα πολεμήσει στο Αλβανικό Μέτωπο.
Δημήτρης Αριανούτσος (Ιωσήφ Κοέν σε νεαρή ηλικία): Είναι το μικρότερο παιδί της οικογένειας, στενά δεμένος με τη μητέρα του, το παιδί της φωτιάς που θα ζήσει την απόλυτη φρίκη. Είναι αυτός που οδηγείται στο Άουσβιτς κι ένας από τους ελάχιστους που επιστρέφουν σώοι.
Χριστίνα Μαθιουλάκη (Ραχήλ): Είναι η μικρότερη κόρη της οικογένειας, η οποία στηρίζει τους γονείς και τα αδέλφια της και οδηγείται μαζί τους στο Άουσβιτς με απρόβλεπτες συνέπειες. Είναι ένα πρόσωπο που, άθελά του, θα παίξει καταλυτικό ρόλο στις εξελίξεις και θα επηρεάσει την πορεία της οικογένειας με όλα όσα θα διαδραματιστούν.
Αργύρης Ξάφης (Θανάσης, το 1962, σε μεγάλη ηλικία): Τα χρόνια περνούν και ο Θανάσης, παιδικός φίλος του Ιωσήφ (Χρήστος Λούλης), παραμένει στο πλευρό του. Θα υπάρξει κάτι που θα κλονίσει αυτή τη φιλία ζωής;
Γεωργία Ανέστη (Τσιγγάνα Τσιούμπη): Η γυναίκα αυτή διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στην υπόθεση. Το βραχιόλι, που βρίσκεται εντελώς απρόσμενα στα χέρια της και το οποίο επιστρέφει στον Ιωσήφ, αποτελεί την αφορμή για την αναδρομή στο παρελθόν.
Γιώργος Ζιάκας (Θανάσης): Παιδικός φίλος του Ιωσήφ, με τον οποίο έχει μοιραστεί πολλές και μοναδικές στιγμές. Είναι ένας άνθρωπος που θα παίξει κομβικό ρόλο στην εξέλιξη της ιστορίας…
Νικολέτα Χαρατζόγλου (Σαρίνα): Η μία από τις δύο υπηρέτριες της οικογένειας. Είναι η έμπιστη της Μπενούτα, η οποία δεν διστάζει να δώσει και τη ζωή της για να τη σώσει.
Ηλέκτρα Μπαρούτα (Ματίλντα): Η άλλη υπηρέτρια της οικογένειας, η οποία με τη συμπεριφορά της αποτελεί «πέτρα του σκανδάλου».
Παναγιώτης-Γεώργιος Ξυνός (Ιωσήφ Κοέν στην παιδική ηλικία): Ο αγαπημένος γιος της μαμάς του μεγαλώνει με το παραμύθι που του διηγείται για τον χρόνο και τον τόπο όπου γεννήθηκε. 

Σενάριο: Νίκος Απειρανθίτης, Σοφία Σωτηρίου
Σκηνοθεσία: Γιώργος Γκικαπέππας
Πρωτότυπη μουσική τίτλων τέλους: Μίνως Μάτσας
Ερμηνεύει: ο Γιάννης Πάριος
Διεύθυνση φωτογραφίας: Γιάννης Δρακουλαράκος, Βασίλης Μουρίκης, Ντίνος Μαχαίρας
Ενδυματολόγος: Μαρία Κοντοδήμα
Σκηνογράφος: Λαμπρινή Καρδαρά
Executive Producer: Βίκυ Νικολάου
Διεύθυνση παραγωγής: Αλεξάνδρα Ευστρατιάδη, Θάνος Παπαδάκης
Εκτέλεση παραγωγής: HYBRID COM & PRO
Παίζουν οι ηθοποιοί: Νίκος Ψαρράς (Μωής Κοέν), Ελισάβετ Μουτάφη (Μπενούτα Κοέν), Χρήστος Λούλης (Ιωσήφ Κοέν το 1962), Αλεξάνδρα Αϊδίνη (Έστερ), Σπύρος Σταμούλης (Κωνσταντίνος Δήμου), Νεφέλη Κουρή (Ζακλίν Κοέν), Μιχαήλ Ταμπακάκης (Ηλίας Κοέν), Δημήτρης Αριανούτσος (Ιωσήφ Κοέν σε νεαρή ηλικία), Γκαλ Ρομπίσα (Δαβίδ Κοέν), Χριστίνα Μαθιουλάκη (Ραχήλ Κοέν), Γιώργος Ζιάκας (Θανάσης), Αργύρης Ξάφης (Θανάσης, το 1962), Νικολέτα Χαρατζόγλου (Μαρίνα), Ηλέκτρα Μπαρούτα (Ματίλντα), Γεωργία Ανέστη (Τσιγγάνα Τσιούμπη το 1962), Παναγιώτης-Γεώργιος Ξυνός (Ιωσήφ Κοέν σε παιδική ηλικία) κ.ά.

(?)

greek-web-tv.com

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: