Το USS Mason «ελευθέρωσε» το δεξαμενόπλοιο που είχε καταλήφθεί από ενόπλους στα ανοιχτά της Υεμένης

Ένα αμερικανικό πολεμικό πλοίο ανταποκρίθηκε στο σήμα κινδύνου που εξέπεμψε το δεξαμενόπλοιο μεταφοράς χημικών Central Park και φρόντισε να διασφαλίσει ότι θα είναι ασφαλές και ελεύθερο, ανέφεραν απόψε δύο Αμερικανοί αξιωματούχοι.

Η μία από τις πηγές αυτές, που ζήτησε να μην κατονομαστεί, είπε ότι το USS Mason διασφάλισε την ασφάλεια του δεξαμενόπλοιου.

Ένοπλοι κατέλαβαν νωρίτερα το πλοίο, ισραηλινών συμφερόντων, που έπλεε στον Κόλπο του Άντεν.

Ένα εμπορικό πλοίο στην περιοχή ανέφερε ότι το δεξαμενόπλοιο «πλησίασαν οκτώ άτομα, φορώντας στρατιωτικές στολές, οι οποίο επέβαιναν σε δύο σκάφη», σύμφωνα με την Ambrey.

Την Παρασκευή ένα φορτηγό πλοίο που ανήκει σε Ισραηλινό επιχειρηματία δέχθηκε επίθεση από ιρανικής κατασκευής drone στον Ινδικό Ωεκανό, ενώ την περασμένη Κυριακή οι Χούθι συνέλαβαν ένα φορτηγό πλοίο ισραηλινών συμφερόντων στη νότια Ερυθρά Θάλασσα.

Οι σιίτες αντάρτες Χούθι, που στηρίζονται από το Ιράν, έχουν απειλήσει ότι θα εξαπολύουν επιθέσεις σε ισραηλινά ή συμμαχικά με το Ισραήλ πλοία στην Ερυθρά Θάλασσα, ως αντίποινα για τον πόλεμο του Ισραήλ κατά της Χαμάς. Τις τελευταίες εβδομάδες, οι αντάρτες έχουν εκτοξεύσει drones και πυραύλους προς το ισραηλινό έδαφος. Πολλούς από αυτούς έχουν αναχαιτιστεί από ισραηλινά συστήματα αεροπορικής άμυνας ή από αμερικανικά πολεμικά πλοία.

Ακολουθήστε το Newsbeast στο Viber και μάθετε πρώτοι τα σημαντικότερα νέα

ΕΛΛΑΔΑδεξαμενοπλοιοπολεμικο πλοιοΥεμενη

.

Πηγή: Protothema.gr

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: