Tο ταξίδι του DNA: Το δυνατό βίντεο που καταρρίπτει τον μύθο της «καθαρής φυλής»

Τυχαίοι άνθρωποι με διαφορετική καταγωγή ανακαλύπτουν πως τελικά σχετίζονται με τον υπόλοιπο πλανήτη περισσότερο από όσο φαντάζονται

«Από που είσαι;»- μια εύκολη κι απλή ερώτηση που έχει όμως μια αρκετά πιο πολύπλοκη απάντηση από όσο νομίζουμε, όπως διαπίστωσαν και δεκάδες άγνωστοι μεταξύ τους άνθρωποι με εντελώς διαφορετική καταγωγή κι αποδεικνύεται σε ένα συγκλονιστικό και συγκινητικό βίντεο που κυκλοφόρησε το site αναζήτησης πτήσεων Momondo από τη Δανία.

Η ιδέα ήταν απλή και υλοποιήθηκε στο πλαίσιο της διαφημιστικής καμπάνιας «Lets Open Our World» της Momondo. Αυτό που έκαναν οι υπεύθυνοι ήταν να προσφέρουν ένα δωρεάν τεστ DNA σε 67 ανθρώπους από διαφορετικές γωνιές του πλανήτη, αφού πρώτα τους έκαναν ερωτήσεις όπως «από που κατάγεσαι;», «τι γνώμη έχεις για την καταγωγή σου» και αν υπάρχουν κάποιες χώρες κι εθνικότητες στον κόσμο που αισθάνονται ότι δεν τα πάνε καλά και δεν τους αρέσουν ιδιαίτερα.

Όλοι οι συμμετέχοντες εμφανίστηκαν πάρα πολύ σίγουροι δηλώνοντας 100% καθαρή καταγωγή από τη χώρα τους κι ανά περίπτωση ανέφεραν άλλες χώρες που δεν συμπαθούν.

Δύο εβδομάδες αργότερα, όταν βγήκαν τα αποτελέσματα των τεστ, τους κάλεσαν ξανά και τους τα ανακοίνωσαν μπροστά σε όλους.

Οι αντιδράσεις τους όταν διαπίστωσαν πως τελικά «συγγενεύουν» με όλους τους υπόλοιπους ανθρώπους στον κόσμο σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό από όσο φαντάζονται ήταν σχεδόν πανομοιότυπες- στην αρχή σοκ και μετά συγκίνηση. Και το βίντεο που κάνει το γύρο του διαδικτύου έχοντας ξεπεράσει σε λίγες μόλις ημέρες τα 2,7 εκατομμύρια views, είναι από μόνο του η καλύτερη απάντηση σε οποιαδήποτε ακροδεξιά αντίληψη για «καθαρές φυλές» στον πλανήτη.

Πηγή: fanpage.gr

Paraxena

Tags: ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: