Το πάρε δώσε της Σούπερ Λίγκας

Το πάρε δώσε της Σούπερ Λίγκας
Ολοκληρώθηκε τα μεσάνυχτα της Δευτέρας η μεταγραφική –ως τις 11 Σεπτεμβρίου οι μεταγραφές των ελεύθερων ποδοσφαιριστών- με τις ελληνικές ομάδες, να προσπαθούν έστω και την ύστατη ώρα να καλύψουν τα κενά και τις όποιες αδυναμίες.

Τις εντυπώσεις έστω και στο… 90’ κέρδισε για ακόμα ένα ο Ολυμπιακός, με τους πρωταθλητές Ελλάδας, όπως συνηθίζουν τα τελευταία χρόνια, να επιδεικνύουν έντονη κινητικότητα και να ολοκληρώνουν αρκετά «deals» μέχρι και την τελευταία στιγμή.
Από την άλλη τόσο στις τάξεις του Παναθηναϊκού όσο και της ΑΕΚ, όπως ήταν αναμενόμενο δεν υπήρξε έκπληξη της τελευταίας στιγμής. Οι «πράσινοι» τελικά δεν ολοκλήρωσαν την απόκτηση του Χάρη Μαυρία από τη Σάντερλαντ, ενώ οριστικά από νωρίς της Δευτέρας έβαλαν τέλος στις φήμες που ήθελαν τον Νίκο Καρέλη να συνεχίζει μακριά από την ομάδα, με τον ποδοσφαιριστή πάντως να παραμένει, μέχρι νεωτέρας πρότασης τουλάχιστον, στο «τριφύλλι».

Το www.sport-fm.gr έχει συγκεντρώσει το «πάρε-δώσε» των ελληνικών ομάδων και σας παρουσιάζει όσα πρέπει να γνωρίζετε για τις αγοραπωλησίες του φετινού καλοκαιριού.

Ολυμπιακός
Έντονη κινητικότητα παρουσίασαν οι πρωταθλητές Ελλάδας την τελευταία μέρα της μεταγραφικής περιόδου, όπως παραδοσιακά συμβαίνει τα τελευταία χρόνια.
Παρόλο, που οι «ερυθρόλευκοι» είχαν διαψεύσει τα σενάρια για την απόκτηση του Ερνάνι, κινήθηκαν τελικά και απέκτησαν ως δανεικό τον επιθετικό της Πόρτο.
Τα «χτυπήματα» του Ολυμπιακού την τελευταία μέρα των μεταγραφών πάντως ξεκίνησαν από το μεσημέρι, όταν άρχισε να φαίνεται πως ο Ιντέγε Μπράουν θα γίνει κάτοικος… Πειραιά, με την ομάδα του Μάρκο Σίλβα να κάνει δικό της τον Νιγηριανό πρώην παίχτη της Γουέστ Μπρομ, έναντι του ποσού των 5.5 εκ. .
Μάλιστα, σε αντίθεση με την περσινή χρονιά οι «ερυθρόλευκοι» δεν αποδυναμώθηκαν, κρατώντας στη φαρέτρα τους όλα τους τα όπλα, ενώ βρήκαν λύσεις και με τους «κομμένους», με τον Χάρα να μένει ελεύθερος και τους Γιαταμπαρέ και Ντοσεβί να δίνονται δανεικοί.
Ο Ολυμπιακός πάντως ενισχύθηκε σημαντικά σε όλες τις γραμμές, με τη μεταγραφή του Καμπιάσο να αποτελεί το «μπαμ» του καλοκαιριού.
Ήρθαν: Ιντέγε (Γουέστ Μπρομ), Ερνάνι (δαν. Πόρτο), Καμπιάσο (Λέστερ), Σεμπά (Εστορίλ), Ντα Κόστα (Σίβασπορ), Φινμπόγκασον (δαν. Ρεάλ Σοσιεδάδ), Πάρντο (Μπράγκα), Γιανιώτας (Φορτούνα Ντίσελντορφ), Λόρια (ΟΦΗ), Μαρτίνες (Παναιτωλικός), Μπεν (Βέροια), Τζανδάρης (), Πουλίδο (Λεβαδειακός), Καπίνο (Μάιντς), Γούτας (Ξάνθη), Χαλκιαδάκης (Εργοτέλης), Παντελάκης (Εργοτέλης), Κολοβός (από δανεισμό).
Ανανέωσαν: Φουστέρ, Τσόρι
Έφυγαν: Κατάι (Ερ. Αστέρας), Ενέν (Έβερτον), Αφελάι (Στόουκ), Λυκογιάννης (Στουρμ Γκρατς), Παπάζογλου (Κορτράικ), Μέγερι (Χετάφε), Εντιγκά (Μονακό), Σαντάνα (Σάλκε), Μήτρογλου (Μπενφίκα), Λεάντρο, Γιαννούλης (Αστ. Τρίπολης), Μπενίτες (δαν. Κρουζ Αζούλ), Ολαϊτάν (δαν. Τβέντε), Τζανακάκης (δαν. Ανόρθωση), Σέποβιτς (δαν. Μουσκρόν), Διαμαντάκος (δαν. Καρλσρούη), Μαρτίνες (δαν. Ανόρθωση), Καθάριος (Πανιώνιος), Καραμάνος (δαν. Πανιώνιος), Πελέ (Ανόρθωση), Κατσικάς (Τβέντε), Χαλκιαδάκης (Πανιώνιος), Καραγκούνης (ΑΕ Λεμεσού), Βέργος (δαν. Έλτσε), Λόρια, Βλαχοδήμος (Νιμ), Παντελάκης (δαν. Κισσαμικός), Γιαννιώτης (δαν. Πανιώνιος), Γιάνκοβιτς (δαν. Μάριμπορ), Χάρα, Γιαταμπαρέ (δαν. Σταντάρ Λιέγης), Ντοσεβί (δαν. Σταντάρ Λιέγης).

Παναθηναϊκός
Τέλος στην εποχή του «μνημονίου» αποφάσισαν να βάλουν στον Παναθηναϊκό, με την ομάδα του Γιάννη Αναστασίου να υπερβαίνει εαυτόν σε δύο περιπτώσεις, χωρίς ωστόσο να ξεφεύγει από τον αρχικό σχεδιασμό.
Ο πρώην άσος των Τσέλσι, Ρεάλ Μαδρίτης και Μίλαν Μίκαελ Εσιέν, με το βαρύ βιογραφικό, έγινε κάτοικος… Κορωπίου, με τη μεταγραφή να κινείται σε επίπεδα εποχής πολυμετοχικότητας.
Το πράσινο φως για τον Γκανέζο άναψε με την προοπτική να γίνει το βήμα παραπάνω στην Ευρώπη, πράγμα που δεν υλοποιήθηκε, μιας και ο 32χρονος μέσος μπήκε στα «πιτς» πριν καταθέσει τα διαπιστευτήρια του.
Από εκεί και πέρα, το κενό του Σίλντενφελντ που επέστρεψε στην για λογαριασμό της Ντιναμό Ζάγκρεμπ, καλύφθηκε με την απόκτηση του Βίκτορ Σάντσεθ από την ισπανική Μάλαγα, ενώ επένδυση στο παρόν αλλά κυρίως στο μέλλον, θεωρούνται οι προσθήκες του Νίκου Καλτσά που είχε συμφωνήσει από νωρίς, αλλά και του 22χρονου πρώην τερματοφύλακα του Πανιωνίου, Νίκου Γιαννακόπουλου.
Εξαιρετική προσθήκη είναι σαφώς και αυτή του γνώριμου πλέον Μεχντί Αμπέντ, που φόρεσε ξανά τα πράσινα.
Ήρθαν: Αμπέντ (Νιούκαστλ), Εσιέν (Μίλαν), Βέμερ (Πάντερμπορν), Καλτσάς (Βέροια), Λουντ (Ελσίνκι), Τελάντερ (Άαλμποργκ), Σάντσεθ (Μάλαγα), Γιαννακόπουλος (Πανιώνιος), Ευαγγέλου (για Κ20, Πανιώνιος).
Ανανέωσαν: Στιλ, Χουχούμης, Κοτσόλης, Πέτριτς, Αναγνωστόπουλος.
Έφυγαν: Σίλντενφελντ (Ντιναμό Ζάγκρεμπ), Μπαϊράμι (Έλφσμποργκ), Μπερίσα (Ρόμα), Μπούι (Τσβόλε), Μαυρίας (Σάντερλαντ), Ρισβάνης (Πανιώνιος), Ντίνας (Πλατανιάς).

ΠΑΟΚ
Αναμφισβήτητα κεντρικό πρόσωπο στις φετινές κινήσεις του ΠΑΟΚ είναι ο Φρανκ Άρνεσεν που σήκωσε στις πλάτες του την ευθύνη στελέχωσης του ρόστερ.
Ο Δανός τεχνικός διευθυντής του «δικεφάλου του Βορρά», είναι ο που έλειπε από το σύλλογο στην «εποχή Σαββίδη» και δείχνει ότι οι επιλογές του κινούνται προς τη σωστή κατεύθυνση.
Μπορεί ο διακαής πόθος του Ιβάν Σαββίδη να παραμένει ο ελεύθερος Μπερμπάτοφ, η απόκτηση του οποίου αν ολοκληρωθεί θα ρίξει τα τσιμέντα στη Θεσσαλονίκη, όμως το φετινό ρόστερ στελεχώθηκε με βάση τις ανάγκες του Ιγκόρ Τούντορ.
Ακόμα οι Όλσεν και Σάμπο δεν έχουν πείσει για την επιλογή τους, ενώ οι απόκτηση των Χαρίση και Κοροβέση από τα Γιάννινα αφήνουν θετικές εντυπώσεις.
Τέλος, φέτος το καλοκαίρι έκλεισε ένα μεγάλο κεφάλαιο της νεότερης ιστορίας του ΠΑΟΚ, με τον αποχώρηση από το «δικέφαλο του Βορρά» του Δημήτρη Σαλπιγγίδη.
Ήρθαν: Τσίμιροτ (Σαράγιεβο), Αντώνης (Σίδνεϊ), Χαρίσης (ΠΑΣ Γιάννινα), Κοροβέσης (ΠΑΣ Γιάννινα), Όλσεν (Μάλμε), Ροντρίγκες (Έλτσε), Ζάιρο (Τρένστιν), Σάμπο (Σπάρτακ Τράβα), Λέοβατς (Ριέκα), Μαλεζάς (Παναιτωλικός).
Ανανέωσαν: Πέλκας
Έφυγαν: Σαλπιγγίδης, Τζανδάρης (Ολυμπιακός), Κατσικάς (Τβέντε), Σπυρόπουλος, Ιτάνζ (Ρίζεσπορ), Χακόμπο, Παπαδόπουλος, Γιακουμής (Αγρ. Αστέρας), Γιαννούλης (δαν. Βέροια), Νομπόα (Ροστόφ), Λούκας (Λα Κορούνια), Μάρτενς, Παπαγιαννόπουλος (Όστερσαντ), Ρατς (Βαγεκάνο), Μαντούρο (Χρόνιγκεν), Πόποβιτς (δαν. Πανσεραϊκό), Κιοσέ (Πανσεραϊκός), Κουλούρης (δαν. Ανόρθωση), Πούγγουρας (δαν. Βέροια), Περέιρα (δαν. Καμπάλα).

ΑΕΚ
Όπως ήταν λογικό και αναμενόμενο, η επιστροφή της ΑΕΚ στα μεγάλα σαλόνια του ελληνικού ποδοσφαίρου συνδυάστηκε με ενίσχυση του ρόστερ, χωρίς να υπάρχουν υπερβολές.
Ο επιθετικός που περίμεναν οι φίλοι της «Ένωσης» δεν ήρθε ούτε στο παρά πέντε της μεταγραφικής περιόδου, ωστόσο το ρόστερ του Τραϊανού Δέλλα θεωρείται πλήρες.
Ο μικρός το δέμας Ντιέγκο Μπουανότε ήρθε στην ΑΕΚ με σκοπό να κάνει τη διαφορά, με τον «καταραμένο μάγο» από το Σάντα Φε να είναι ο παίχτης που καλείται να κάνει τη διαφορά στο φετινό σύνολο των «κιτρινόμαυρων».
Από εκεί και πέρα, η επιστροφή του Τζιμπούρ και η απόκτηση του Βάργκας είναι κινήσεις που δεν πέρασαν απαρατήρητες φέτος το καλοκαίρι.
Ήρθαν: Γκάλο (Πάκος Φερέιρα), Σιμόες (Μορεϊρένσε), Βασιλαντωνόπουλος (Απ. Σμύρνης), Τζεμπούρ (ΑΠΟΕΛ), Αρθο (Μπεϊταρ Ιερουσαλήμ), Ανδρεόπουλος (Κέρκυρα), Βάργκας (Μπαλικεσίρσπορ), Μπαρόχα (Καράκας), Βιλά (Έιμπαρ), Μπουονανότε (Μάλαγα).
Ανανέωσαν: Πλατέλλας
Έφυγαν: Ντακόλ (Χάμιλτον), Γεωργέας, Σαρρής (Ερσίγεσπορ), Ζόριτς (δαν. Μπόρατς Τσάτσακ).

Αστέρας Τρίπολης
Το βήμα παραπάνω θέλει να κάνει, κυρίως στην Ευρώπη, ο Αστέρας Τρίπολης που θα κυνηγήσει ότι περισσότερο μπορεί στη φετινή περιπέτεια του, στους ομίλους του Europa League.
Τα έσοδα των «Αρκάδων» έχουν ανέβει κατακόρυφα, ωστόσο δεν κατάφεραν να κλείσουν το κενό που άφησε πίσω του ο Χερόνιμο Μπαράλες.
Η ομάδα της Τρίπολης έχει αφήσει ανοικτή την εκκρεμότητα του επιθετικού που θα αποκτηθεί κατά πάσα πιθανότητα, ως ελεύθερος στο διάστημα που απομένει.
Ήρθαν: Γιάννου (Πανιώνιος), Δημούτσος (Ατρόμητος), Φούντας (δαν. Σάλστσμπουργκ), Χαμντανί (Απ. Λεμμεσού), Ντος Σάντος Λίμα (Σαν Μπερντάρντο), Γιαννούλης (Ολυμπιακός), Κουάτε (Ακχίσαρ), Λανθαρότε (Αλαβές), Μπερτόλιο (δαν. Ντιναμό Κιέβου), Σίλβα ντε Αλμέιδα (Κομέρσιαλ).
Ανανέωσαν: -
Έφυγαν: Μπαράλες (Σίβασπορ), Ρόλε (Σαν Λορέτζο), Ουσέρο (Ατρόμητος), Γιανιώτας (Ολυμπιακός), Πάρα (Ατλέτικο Ραφαέλα), Μπαντιμπαγκά (Ομόνοια), Παπαχρήστος (δαν. Πανθρακικός), Μπι (Μπεστ), Μουνάφο (Πλατανιάς), Λομπάτο, Καστριτσέας (δαν. Παναρκαδικός), Βελισσάρης (δαν. Παναρκαδικός), Γογώνας, (δαν. Παναρκαδικός), Τσόφλιος, Γαρυφαλόπουλος (δαν. Παναρκαδικός).

Ατρόμητος
Η προσθήκη στο ρόστερ ενός κεντρικού αμυντικού αποτελεί μοναδική εκκρεμότητα για την ομάδα του Περιστερίου που θα κινηθεί στην ελεύθερη αγορά για να καλύψει το συγκεκριμένο κενό.
Οι Περιστεριώτες πρόσθεσαν στο δυναμικό τους τον Ουσέρο από τον Αστέρα Τρίπολης και τον Γοδόι από τον Παναιτωλικό, καθώς επίσης και τον Μίλος Στόιτσεφ από τη Σαράγιεβο, που υπέγραψε συμβόλαιο για 2+1 χρόνια.
Ήρθαν: Λε Ταλέκ (Βαλενσιέν), Ουσέρο (Αστ. Τρίπολης), Γοδόι (Παναιτωλικός), Εμπόου (Πανθρακικός), Μπιτόλο (Κολόν Σάντα Φε), Στόιτσεφ (Σαράγιεβο).
Ανανέωσαν: Ούμπιντες, Ναπολεόνι, Φυτανίδης, Μπάλας, Θεολόγου
Έφυγαν: Γεωργίου (Καλλονή), Κατσουράνης, Νάστος (Βέροια), Αγκουαζί (Τουρ), Παπάζογλου (Λόκερεν), Καραμάνος (Ολυμπιακός), Τσέναμο (Ξάνθη), Καράσκο (Νουέβα Σικάγο), Δημούτσος (Αστ. Τρίπολης), Φάμπιο (Άρης), Καντούτσης (Ομόνοια), Ενγκουέμ (δαν. Λαμία), Καλλέργης (δαν. Λαμία).

Πανιώνιος
Τέσσερις μεταγραφές ολοκλήρωσε την τελευταία στιγμή ο Πανιώνιος που ανακοίνωσε το απόγευμα της Δευτέρας την απόκτηση των Πολίμου, Βλάχου, Μήτκα καθώς επίσης και αυτή του Γιαννιώτη, ως δανεικού από τον Ολυμπιακό.
Ήρθαν: Καραμάνος (δαν. Ολυμπιακός), Χαλκιαδάκης (Ολυμπιακός), Πατσατζόγλου (Ηρ. Ψαχνών), Διούδης (δαν. Μπριζ), Ρισβάνης (Παναθηναϊκός), Καθάριος (Ολυμπιακός), Βιγιάλμπα (Βελέζ), Ανσαριφάρντ (Οσασούνα), Μπλέτσας (Ζάκυνθος), Πολίμος (Νοτ. Φόρεστ), Γιαννιώτης (Ολυμπιακός), Βλάχος (Φωστήρας), Μήτκας (Φωστήρας).
Ανανέωσαν: -
Έφυγαν: Γιάννου (Αστ. Τρίπολης), Φούντας (Αστ. Τρίπολης), Κολοβός (Ολυμπιακός), Πάνος (Απόλλων Σμ.), Γιαννακόπουλος (ΠΑΟ), Ευαγγέλου (ΠΑΟ), Ιμπαγάσα, Καλογεράκης, Μπούζας (δαν. Καλλιθέα), Γκίνης (δαν. Καλλιθέα), Ρόπας, Αλεξανδρόπουλος, Γκέζος (δαν. Κηφισιά), Γιαλαμίδης (δαν. Ολ. Βόλου), Πολίτης (Ζάκυνθος), Μέξης (Ηλυσιακός).

Βέροια
Σε μια σημαντική προσθήκη για τα δεδομένα της ομάδας πραγματοποίησε η Βέροια που πρόσθεσε στο δυναμικό της τον Τζαμάλ Αμπντούν για δύο χρόνια, που έμεινε ελεύθερος από τη Νότιγχαμ Φόρεστ.
Ήρθαν: Σιόντης (Κέρκυρα), Καϊκούτ (Κέρκυρα), Ιμπραιμ (Ολυμπιακός), Αμπντούν (Νοτ. Φόρεστ), Μαγέφσκι (Χάντερφιλντ), Γιαννούλης (δαν. ΠΑΟΚ), Κόλα (δαν. Γάνδη), Καρακώστας (Ηρακλής), Μπερεμπασβίλι (ΟΦΗ), Εντζεγκέλε (Παναιτωλικός), Τσουμάνης (Πανθρακικός), Λόπεθ (Χετάφε), Γιουσούφ (Εργοτέλης), Νάστος (Ατρόμητος), Μπουζούκης (Πιερικός), Πούγγουρας (δαν. ΠΑΟΚ).
Ανανέωσαν: Παυλίδης, Βεργώνης, Μπαλάφας, Άρτσε, Καλί
Έφυγαν: Κάταλα (Φέρολ), Αμαραντίδης (Αγρ. Αστέρας), Καλτσάς (ΠΑΟ), Μπεν (Ολυμπιακός), Κάμπορα, Μπαργκάν, Ντουμίτρου, Εσπάρθα (Τολέδο), Βάσκες (Μελίγια), Μπουζούκης, Μπράβο, Βέρτζος (Λάρισα), Καμπαγέρο (Κόρντομπα), Χομσίογλου (Εθν. Αλεξανδρούπολης), Σεντρίκ (Πόμπλα), Παπαδόπουλος (Άρης), Μάνος (δαν. Εργοτέλης).

Παναιτωλικός
Η επιστροφή του Ανρί Καμαρά στο Αγρίνιο αλλά και η απόκτηση του έμπειρου Γρηγόρη Μάκου από την Ανόρθωση, καθώς και του Μάρκου Μαρκόφσκι, είναι οι κινήσεις που ξεχωρίζουν στον Παναιτωλικό, στη μεταγραφική περίοδο που ολοκληρώθηκε.
Ήρθαν: Ουάρντα (Αλ Ιτιχάντ), Μαρκόφσκι (Κέρκυρα), Καμαρά (Λαμία), Ρομέρο (Έβερτον Χιλής), Μπεχαράνο (Οριέντε Πετρολέρο), Κυριακίδης (Ξάνθη), Μάκος (Ανόρθωση), Πάουλο (Ακαντέμικα), Παπάζογλου (Ξάνθη), Κόρστιενες (Γκενκ).
Ανανέωσαν: Κούσας, Κουτρουμάνος
Έφυγαν: Μαρτίνες (Ανόρθωση), Άλβες (ΑΕ Λάρνακας), Ράφαελ (Αρούκα), Γοδόι (Ατρόμητος), Σκαραμοτσίνο (Λανς), Εντζεγκέλε (Βέροια), Φωτάκης, Λάζαρ (Ηρακλής), Μορένο (Μπράγκα), Θεοδωρίδης (Αγρ. Αστέρας).

ΠΑΣ Γιάννινα
Περιορισμένη κινητικότητα φέτος από τον «Άγιαξ της Ηπείρου» που αρκέστηκε στα απολύτως απαραίτητα.
Ήρθαν: Κοζορώνης (Εργοτέλης), Περιστερίδης (Πλατανιάς), Φερφελής (Τσβόλε), Καρανίκας (Λάρισα).
Ανανέωσαν: Βελλίδης, Κολιοφούκας, Ναδάλες, Μιχαήλ, Ακόστα, Αυγενικού, Γαρουφαλιάς, Ιωάννου.
Έφυγαν: Ντάσιος (Ολυμπιακός), Χαρίσης (ΠΑΟΚ), Κοροβέσης (ΠΑΟΚ), Σωτηρίου (Πλατανιάς), Νάκος, Μουσκάι, Κρητικός (Λάρισα).

Πανθρακικός
Μπορεί το καλοκαίρι ο Ντενίζ Μπαϊκαρά να έμεινε ελεύθερος από τον Πανθρακικό, όμως δεν βρήκε κάτι καλύτερο και επέλεξε να υπογράψει εκ νέου με την ομάδα της Θράκης για ακόμα ένα χρόνο.
Ήρθαν: Χαβίτο (Κέρκυρα), Μπυγαίδης (Λέγκια Γκντανσκ), Μπαλούφο (Ξάνθη), Παπαχρήστος (Αστ. Τρίπολης), Νικόλτσης (Επισκοπή), Μουδούρογλου (Δόξα Δράμας), Γαβριηλίδης (Καβάλα), Μαρκόπουλος, Γκέκας (Φωστήρας).
Ανανέωσαν: Τζάνης, Ηλιάδης, Παπαγεωργίου, Μπαϊκαρά
Έφυγαν: Εμπόου (Ατρόμητος), Τσουμάνης (Βέροια), Κάσες (Έουμπεν), Ρομέου (Λεβαδειακός), Λίτσκας, Φραγκούλης, Βιγιαφάνε, Μπαλντά (Μπανταλόνα), Θυμιανίδης (Εθν. Αλεξανδρούπολης).

Ηρακλής
Όπως ήταν αναμενόμενο ο «Γηραιός» ενισχύθηκε σημαντικά ενόψει της επιστροφής του στη Σούπερ Λίγκα.
Εκτός από τις ανανεώσεις, αποκτήθηκαν ο Βέλλιος από τη Βέστσελαντ και ο Λάζαρ από τον Παναιτωλικό.
Ήρθαν: Μακρής (ΟΦΗ), Λάζαρ (Παναιτωλικός), Χαντί (Εργοτέλης), Μπουλούτ (Γουέστερν Σίδνεϊ), Σοάρες (ΑΕ Λεμεσού), Βέλιος (Βέστσεσλαντ), Πέρνις (Νίτρα), Ηλιάδης (Ολυμπιακός).
Ανανέωσαν: Πορτουλίδης, Μπουκουβάλας, Μπαρτολίνι, Κυριακίδης, Καρασαλίδης, Ιντζόγλου, Χουάντερσον, Γιαννίκογλου, Σαραμαντάς, Πασάς, Κοσμάς, Τσιλιανίδης, Ζαμπάζης.
Έφυγαν: Ρουγκάλας (Λόιβεν), Τόσκας (Λαμία), Σιατραβάνης (Παναχαϊκή), Σμίλτος, Στεφανίδης (Θύελλα Φιλώτα), Αγγελούδης (Πανσεραϊκός), Λαδάς, Παπαθανασίου, Καρακώστας (Βέροια).

Ξάνθη
Αναμφίβολα ο Ντάνιελ Νιέτο, ο πρώην άσος της Μπαρτσελόνα Β’ που αποκτήθηκε από την Έιμπαρ, είναι ο παίχτης που ξεχωρίζει στο ρόστερ της ομάδας του Ραβζάν Λουτσέσκου.
Ήρθαν: Νιέτο Βέλα (Έιμπαρ), Τόμιτς (Ζελενίτσα), Τσέναμο (Ατρόμητος), Ζαραδούκας (Πλατανιάς), Ντα Σίλβα (Απόλλων Λεμ.), Ντιμίτροφ (Μανίσασπορ), Φάρκας (Καμπάλα), Χερέα (Σιόν), Κρίστοφερ (Παλμέιρας).
Ανανέωσαν: Λισγάρας, Σολτάνι, Φλίσκας.
Έφυγαν: Κλέιτον (Ελάζιγκσπορ), Κυριακίδης (Παναιτωλικός), Γούτας (Ολυμπιακός), Ομπόντο (Γκομσί), Μπαλούφο (Πανθρακικός), Μπέλιτς (Βόζντοβατς), Παπάζογλου (Παναιτωλικός), Κομεζόδης (Λάρισα), Κάλβο (Ουέσκα), Αναστασόπουλος, Ρενάν, Τσαμούρης (Λαμία), Μπαρέτας (Βυζάντιο), Νάκας (Νίκη Βόλου).

Λεβαδειακός
Με ένα παλιό γνώριμο που έχει περάσει από ΑΕΚ και Άρη, τον 34χρονο πλέον Σανέλ Γιάχιτς, οι «Βοιωτοί» ολοκλήρωσαν τις φετινές μεταγραφές τους.
Ήρθαν: Γιάχιτς (Γκρασκόπερς), Βερέμικο (Ουφα), Φαβάλι (Ουρακάν), Μανωλάς (Κέρκυρα), Μάρκοβιτς (ΤΣΣΚΑ Σόφιας), Μουλόπουλος (Ερμής Αραπιδίου), Νικολάου (ΑΕ Λεμεσού), Ναβάρο (Καλλονή), Εντβίν (Απ. Λεμεσού), Μίνγκας (Καλλονή), Κοραντίνι (Πανθρακικός).
Ανανέωσαν: Μάντζιος
Έφυγαν: Στρατηλάτης (Ολ. Βόλου), Σηφάκης (Κορτράικ), Τομάς (Μακάμπι Πετάζ Τίκβα), Βούσκεβιτς (Παραλίμνι), Ορτέγκα (Κρακοβία), Γκόμες, Πελέ (Ανόρθωση), Κονέ (Απόλλων Σμ.), Ζίτο, Μπουσταμάντε (Ικίκε), Πουλίδο (Ολυμπιακός), Γουόρτεν (Ολ. Βόλου), Πίντερ (Φερεντσβάρος), Σκέμπης, Αποστολόπουλος (Χαλκίδα), Κατίδης, Μιλοσάβλιεφ, Κώτσιος.

Καλλονή
Ο Αφρικανός εξτρέμ Οόκο, αλλά και ο ομογενής Αλέξανδρος Χιντασέλι αποτελούν δύο από τις φετινές προσθήκες με τις οποίες θα πορευτεί η ομάδα της Μυτιλήνης.
Ήρθαν: Οόκο (Αμαζούλου), Χιντασέλι (Άρης), Γεωργίου (Ατρόμητος), Κρολ (Μόντρεαλ Ιμπακτ), Ούκα (Γιαγκελόνια), Χατζηδημητρίου (Εθνικός Σερρών), Ουνγιαλίδης (Ζάκυνθος), Μάρκοβιτς (Μπρνο), Κλαντρούμπισκι (Μπουντεγιόβιτσε), Ελλακόπουλος (δαν. Τίγκρες), Ροντρίγκεζ Σάμπα (Κροτόνε).
Ανανέωσαν: Κεϊτά, Αναστασιάδης, Χογκ, Καλτσάς.
Έφυγαν: Λεοζίνιο (Ντενιζλισπορ), Κριπιντίρης (Αιολικός), Ρόχας (Λεϊόα), Μαρσέλο, Ναβάρο (Λεβαδειακός), Βλαστέλλης, Πετρόπουλος (Μπάρι), Γιορέντε, Χουάνμα (Χαρτς), Στεφάνοβιτς, Μίνγκας (Λεβαδειακός), Αγρίτης, Χωριανόπουλος (αποσύρθηκε).

Πλατανιάς
Σημαντικά ενισχύθηκε και ο Πλατανιάς με τους Χανιώτες να ντύνουν στα ερυθρόλευκα τους Θανάση Ντίνα, Χουάν Μουνάφο και Λεονάρντο Ράμος, καθώς και τον αμυντικό της Ντιναμό Κιέβου, Γεβγέν Σελίν που απέκτησαν με τη μορφή δανεισμού.
Ήρθαν: Μουνάφο (Αστέρας Τρίπολης), Ανγκούλο (Απόλλων Σμ.), Στανισαβλίεβιτς (Ουίπεστ), Τσιμόντζι (Ηρ. Ψαχνών), Γκνιάτιτς (Ραντ), Σωτηρίου (ΠΑΣ Γιάννινα), (), Σκαρντοβέλι (Παουλίστα), Ντίνας (Παναθηναϊκός), Ράμος (Σαν Μάρκος), Σελίν (δαν. Ντιναμό Κιέβου).
Ανανέωσαν: Γουνδουλάκης, Δημήτρης
Έφυγαν: Τετέ (Λεχ Πόζναν), Περιστερίδης (ΠΑΣ Γιάννινα), Μπεριάν (Πανσεραϊκός), Γκαβιλάν (Ατλέτικο Κολκάτα), Τόρες (Αλαβές), Ζαραδιούκας (Ξάνθη), Σούκιας, Κάσιο, Αγκιλέρα (Μουμπάι Σίτι), Τσοντάκης (Κισσαμικός), Φιγκέιρα (δαν. Αχαρναϊκός), Μαχλελής.

Πηγή: sport-fm.gr

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: