Το Netflix πλησιάζει τα 149 εκατ. συνδρομητές

Κατά 9,6 εκατομμύρια αύξησε τους συνδρομητές του το Netflix μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2019 και πλέον αγγίζει τα 149 εκατομμύρια παγκοσμίως, ενώ γίνεται ολοένα και πιο δημοφιλές, γεγονός που έχει εκπλήξει τους επενδυτές, τους αναλυτές, αλλά και τα ίδια τα στελέχη του.

Οι 1,74 εκατομμύρια νέοι συνδρομητές μεταξύ Ιανουαρίου-Μαρτίου προέρχονταν από τις ΗΠΑ, ενώ οι υπόλοιποι 7,86 εκατομμύρια από τον υπόλοιπο κόσμο. Η εταιρεία δαπανά δισεκατομμύρια δολάρια κάθε χρόνο για να κάνει νέες παραγωγές (σειρές και ταινίες) και έτσι να προσελκύσει νέους πελάτες, πράγμα που μέχρι στιγμής καταφέρνει. Το 2018 δαπάνησε 12 δισ. δολάρια, ποσό που μπορεί να φθάσει τα 15 δισ. φέτος.

Με αυτή την τακτική, αφενός το Netflix γιγαντώνεται, αφετέρου, όμως, φορτώνεται με συνεχώς μεγαλύτερο δανεισμό, που έφθασε τα 10,36 δισ. το 2018 από 3,36 δισ. το 2016.

Βλέποντας την μεγάλη επιτυχία της πλατφόρμας, “μπήκαν στο χορό” κολοσσοί της ψυχαγωγίας και της τεχνολογίας, όπως η Disney, η Apple, η Hulu και η Amazon, που προωθούν τις δικές τους υπηρεσίες βίντεο streaming. Έτσι, το Netflix αναγκάστηκε να αυξήσει την τιμή της μηνιαίας συνδρομής  του στις ΗΠΑ από 11 σε 13 δολάρια, ενώ αυξήσεις έγιναν και στις συνδρομές σε Βραζιλία και Μεξικό.

Σχολιάζοντας την ανακοίνωση της Disney ότι φέτος το Νοέμβριο θα ξεκινήσει τη δική της υπηρεσία streaming με πολύ χαμηλότερη μηνιαία συνδρομή επτά δολαρίων, το Netflix ανέφερε τα εξής: «Δεν περιμένουμε ότι αυτές οι νέοι παίκτες στην αγορά θα επηρεάσουν ουσιαστικά την δική μας ανάπτυξη. Καλωσορίζουμε τον ανταγωνισμό, από τον οποίο σίγουρα θα ωφεληθούν οι δημιουργοί περιεχομένου και οι καταναλωτές».

Στο πρώτο τρίμηνο του 2019 τα έσοδα του Netflix διαμορφώθηκαν σε 4,52 δισ. δολάρια (έναντι 3,7 δισ. στο πρώτο τρίμηνο του 2018), ενώ τα κέρδη του σε 344,1 εκατ. δολάρια (από 290,1 εκατ. στο αντίστοιχο περυσινό πρώτο τρίμηνο).

Για φέτος, μεταξύ άλλων, το Netflix προγραμματίζει νέες σεζόν σε δημοφιλείς σειρές όπως το «Stranger Things» και το «Orange is the New Black», καθώς και ταινίες όπως τον «Ιρλανδό» (The Irishman) του Μάρτιν Σκορτσέζε με πρωταγωνιστές τους Ρόμπερτ Ντε Νίρο και Αλ Πατσίνο.

texnologia

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: