Το Νέο SYNC 3 με Τεχνολογία CALM υπόσχεται Ήρεμα Ταξίδια

Αν σας πρήζουν τα μικρά παιδιά σας όταν ταξιδεύετε….

Αν συνηθίζετε να βάζετε ωτοασπίδες για να έχετε την ηρεμία σας

Αν βάζετε δυνατά τη μουσική για να μην ακούτε τα ουρλιαχτά τους στο πίσω κάθισμα…

Ούτε τα οδικά έργα, ούτε οι λακκούβες ούτε τα μποτιλιαρίσματα. Για τους γονείς δεν υπάρχει τίποτα πιο ενοχλητικό στο ταξίδι από τη φασαρία των παιδιών στο πίσω κάθισμα.

Μην ανησυχείτε. Υπάρχει λύση.

Το νέο σύστημα επικοινωνίας και ψυχαγωγίας SYNC 3 με τεχνολογία CALM μπορεί να βοηθήσει. Η τεχνολογία αυτή επιτρέπει στους οδηγούς να ενεργοποιούν φωνητικά τα παραμύθια Roald Dahl audiobooks ακόμα και να βρίσκουν ένα fast food λέγοντας απλά  “I’m hungry”.

Αλλά για τις περιπτώσεις όπου ακόμα και το φαγητό ή τα παραμύθια δεν είναι αποτελεσματικά, στην Ford δημιούργησαν  ένα νέο σύστημα που μπορεί αυτόματα να μειώνει το θόρυβο από τα πίσω καθίσματα.

Το Child Anarchy Layoff Mode – ή CALM – ενεργοποιείται φωνητικά μέσω του συστήματος SYNC 3.

Το CALM χρησιμοποιεί τεχνολογία παρόμοια με του Active Noise Control, που εξουδετερώνει τους ανεπιθύμητους θορύβους με αντίθετα ηχητικά κύματα από το ηχοσύστημα.

 

«Στόχος μας είναι να κάνουμε το εσωτερικό του αυτοκινήτου μας όσο το δυνατόν πιο ξεκούραστο, αλλά παρά το ότι δημιουργήσαμε διαισθητικά χειριστήρια και άνετα καθίσματα δεν καταφέραμε να κάνουμε κάτι για τους επιβάτες που προκαλούν στρες στους οδηγούς… μέχρι τώρα τουλάχιστον,» σχολίασε η Theresa Earthly, τεχνικός στο Ford Obtrusive Oscillation Laboratory.

 

«Το CALM είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικό στη μείωση υψίσυχνων θορύβων από τους νεαρούς επιβάτες, αλλά εξελίσσουμε και μία έκδοση κατάλληλη για να εξουδετερώνει και χαμηλότερες συχνότητες, όπως μιας… πεθεράς!»

 

Το CALM διατίθεται στις παραγγελίες των αυτοκινήτων της Ford από την 1η Απριλίου.

 

 

now24.gr-auto

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: