Το μονόφθαλμο μοσχαράκι που αναστάτωσε την Ινδία. Πιστοί κάνουν ουρές για να το προσκυνήσουν επειδή πιστεύουν ότι πρόκειται για θεότητα

Μοσχαράκι με ένα μάτι γεννήθηκε στη δυτική Βεγγάλη στην επαρχία Μαρντχαμάν της Ινδίας. Μόλις έγινε γνωστό δεκάδες άνθρωποι επισκέπτονται το σπίτι του ιδιοκτήτη για να προσκυνήσουν το ιερό ζώο. Πιστεύουν ότι είναι θαύμα.

Έχει ένα μάτι, δεν έχει δόντια και η γλώσσα του κρέμεται. Το μοσχάρι πάσχει από κυκλοπία, μια σπάνια εκ γενετής διαταραχή, που μπορεί να συμβεί τόσο σε ζώα όσο και σε ανθρώπους. Παρατηρείται σε ένα από τα 16.000 ζώα που γεννιούνται και σε ένα στα 200 έμβρυα που αποβάλλονται.

Η κυκλοπία εμφανίζεται κατά τη διάρκεια της κύησης, όταν το αριστερό και δεξιό ημισφαίριο του εγκεφάλου δεν διαχωρίζονται, όπως πρέπει να συμβεί. Έτσι, σχηματίζεται μια ενιαία κοιλότητα με ένα μάτι και συχνά δεν υπάρχει βλεφαρίδες. Τα ζώα ή τα άτομα με κυκλοπία δεν έχουν καλή όραση γιατί ο αμφιβληστροειδής δεν έχει σχηματιστεί σωστά και συνήθως είναι σε θέση να ξεχωρίσουν το φως από το σκοτάδι.

Τα πλάσματα με την αυτή τη σπάνια διαταραχή δεν έχουν μεγάλο προσδόκιμο ζωής. Πεθαίνουν λίγο μετά τη γέννησή τους, καθώς δεν μπορούν να αναπνεύσουν σωστά και ο εγκέφαλός τους δεν λειτουργεί σωστά.

Η εμφάνιση της διαταραχής οφείλεται σε κάποιο γενετικό ελάττωμα ή σε τοξίνες.

Δείτε το βίντεο της Daily Mail με το μοσχαράκι-κύκλωπα:

Πηγή: mixanitouxronou.com.cy

(?)

paraxena

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: