Το Λιμενικό για τη δολοφονία της φοιτήτριας: Οι δύτες έδεσαν τα πόδια της και όχι οι δράστες

Τα στοιχεία που οδήγησαν στην εξιχνίαση της δολοφονίας της άτυχης 21χρονης φοιτήτριας, Ελένης Τοπαλούδη, η σορός της οποίας είχε βρεθεί στη θαλάσσια περιοχή Πεύκοι Ρόδου, παρουσίασαν σήμερα σε συνέντευξη Τύπου στο υπουργείο Ναυτιλίας, ο διευθυντής Κλάδου Ασφαλείας και Αστυνόμευσης του Λιμενικού, υποναύαρχος Ιωάννης Αργυρίου, ο διευθυντής Ασφαλείας και Προστασίας Θαλασσίων Συνόρων, πλοίαρχος Ιωάννης Τζαμουράνη, και ο εκπρόσωπος Τύπου του Λιμενικού, πλοίαρχος Νίκος Λαγκαδιανός.

Αναφορικά με το σχοινί που απεικονίζεται σε φωτογραφία να υπάρχει στα πόδια της άτυχης κοπέλας, τα στελέχη του Λιμενικού τόνισαν ότι το χρησιμοποίησαν οι δύτες προκειμένου να μπορέσουν να απεγκλωβίσουν τη σορό της άτυχης κοπέλας από τη δύσβατη θαλάσσια βραχώδη περιοχή.

Τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος ανέφεραν ότι αξιοποιήθηκε σημαντικά ένα μεγάλο μέρος του υλικού από κάμερες ασφαλείας στην περιοχή (τουλάχιστον 6) και ότι έχουν συλληφθεί ένας 21χρονος ημεδαπός και ένας 19χρονος ημεδαπός, Αλβανικής καταγωγής, στους οποίους η εισαγγελέας έχει, ήδη, ασκήσει ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και βιασμό.

Τόνισαν ότι οι δύο κατηγορούμενοι παρέσυραν τη φοιτήτρια σε εξοχική κατοικία, που ανήκει στην οικογένεια του 21χρονου Ροδίτη και, επειδή αυτή αρνήθηκε να δεχθεί τις ερωτικές τους προτάσεις, τη χτύπησαν βάναυσα, αρχικά με γροθιές και μετά με ένα ηλεκτρικό σίδηρο, το οποίο ήδη έχει εντοπιστεί.

Στη συνέχεια, τα δύο άτομα, με ένα άσπρο φορτηγάκι, μετέφεραν την άτυχη κοπέλα σε ερημική βραχώδη παραλία και την πέταξαν στη θαλάσσια περιοχή Πεύκοι της Ρόδου, όπου και βρέθηκε.

Από τη διενέργεια νεκροψίας-νεκροτομής προέκυψε ότι το θύμα, εν ζωή, υπέστη κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, οι οποίες από μόνες τους θα ήταν δυνητικά θανατηφόρες, εάν δεν μεσολαβούσε ο πνιγμός. Παράλληλα, παραγγέλθηκε και η διενέργεια τοξικολογικών εξετάσεων.

Τα στελέχη του Λιμενικού είπαν ότι αυτή τη στιγμή αναμένονται τα αποτελέσματα των εργαστηριακών εξετάσεων σε ένα πλήθος ευρημάτων που βρέθηκαν σε διάφορα σημεία εξοχικής κατοικίας, αλλά και τα ηλεκτρονικά ευρήματα τριών κινητών τηλεφώνων και δύο φορητών υπολογιστών.

Ο διευθυντής Κλάδου Ασφαλείας και Αστυνόμευσης του Λιμενικού, υποναύαρχος Ιωάννη Αργυρίου, εξέφρασε εκ μέρους όλου του Σώματος τα θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια της θανούσης.

ellada

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: