Τίθεται σε εφαρμογή ο ηλεκτρονικός «Μεγάλος Αδερφός» στις ακτινοθεραπείες ασφαλισμένων του ΕΟΠΥΥ

«Μεγάλος αδελφός» θα παρακολουθεί εφεξής τις πράξεις ακτινοθεραπείας στις οποίες υποβάλλονται οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ.

Όπως ανακοίνωσε ο Οργανισμός, από την Πέμπτη 15 Οκτωβρίου τίθεται σε εφαρμογή πιλοτικά για τους επόμενους δυόμισι μήνες το σύστημα Ηλεκτρονικής Διαχείρισης πράξεων Ακτινοθεραπείας eRadiotherapy (https://apps.ika.gr/eRadiotherapy).

Με το νέο σύστημα θα υπάρχει η δυνατότητα για εκτέλεση Ακτινοθεραπείας σε νοσηλευόμενους ασθενείς. Ο κάθε συμβεβλημένος με τον ΕΟΠΥΥ πάροχος υπηρεσιών Υγείας, δηλαδή είτε δημόσιο νοσοκομείο είτε ιδιωτική  κλινική, θα  μπορεί  να  επιλέξει  προς  εκτέλεση  τις  πράξεις  που περιλαμβάνονται στη σύμβασή του.

Ο ΕΟΠΥΥ επισημαίνει ότι οι  θεράποντες  Ιατροί  θα  πρέπει  να  κατέχουν  την  ειδικότητα Aκτινοθεραπευτή – Ογκολόγου και να είναι πιστοποιημένοι για παροχές του ΕΟΠΥΥ. Σε περίπτωση που δεν έχουν ακόμα πιστοποιηθεί, αυτό μπορεί να γίνει ηλεκτρονικά μέσω του ιστοτόπου του ΕΟΠΥΥ (Εφαρμογές/Ιατρικές Υπηρεσίες/Εγγραφή Ιατρών για παροχές ΕΚΠΥ).

Η  πιλοτική  εφαρμογή  του  νέου  συστήματος  Ηλεκτρονικής  Διαχείρισης  πράξεων
Ακτινοθεραπείας (eRadiotherapy) θα διαρκέσει μέχρι το τέλος του έτους ώστε να δοθεί η δυνατότητα στους χρήστες να επισημάνουν τυχόν δυσλειτουργίες, παραλείψεις ή παρατηρήσεις που αφορούν στο σύστημα.

Στο διάστημα αυτό θα είναι υποχρεωτική η σύνταξη ηλεκτρονικών παραπεμπτικών Ακτινοθεραπείας μέσω του συστήματος e-syntagografisi από τους θεράποντες Ακτινοθεραπευτές-Ογκολόγους, η ηλεκτρονική υποβολή  των  παραστατικών  μέσω  του συστήματος e ΔΑΠΥ και η υποβολή  φυσικών παραστατικών στις κατά τόπους Περιφερειακές Διευθύνσεις του ΕΟΠΥΥ.

protothema.gr

seleo.gr-Ygeia

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: