Τίμοθι Μαγιόπουλος: Ο δικηγόρος που «σώζει» χρεοκοπημένους κολοσσούς

Ο Τίμοθι Μαγιόπουλος-Τιμ για τους φίλους του-δεν έχει χρόνο για χάσιμο αυτές τις μέρες που δουλεύει πάνω από δεκατέσσερις ώρες την ημέρα, για να «σώσει» την Silicon Valley Bank.

Ίσως και να αναπολεί κάποιες στιγμές από το παρελθόν του, στις αρχές της δεκαετίας του ’90, όταν τελειώνοντας τις σπουδές του στη Νομική, ξεκίνησε την καριέρα του στο Περιφερειακό Δικαστήριο των ΗΠΑ.

Από τότε κύλησε πολύ νερό στο αυλάκι της επαγγελματικής διαδρομής του 64χρονου Ελληνοαμερικανού, που χάρη στις πολλαπλές ιδιότητες που οφείλει να έχει ένας μάνατζερ, όταν καλείται να διασώσει εταιρείες ή τράπεζες που κινδυνεύουν με χρεοκοπία.

Φορώντας σοφιστικέ γυαλιά όρασης ο Μαγιόπουλος αντικατοπτρίζει αυτό που λέμε «η ήρεμη δύναμη», και δεν χάνει ποτέ την ψυχραιμία του, όταν οι καταστάσεις ζορίζουν πολύ.
Ίσως γι’ αυτό όταν την προ-περασμένη Παρασκευή οι ρυθμιστικές αρχές των ΗΠΑ ανέλαβαν τον έλεγχο της Silicon Valley Bank και άρχισαν να αναζητούν τον κατάλληλο άνθρωπο για να αναλάβει την επόμενη μέρα, το όνομα του Μαγιόπουλου φέρεται να ήταν το πρώτο στη λίστα τους.

Ο Ελληνοαμερικανός ήταν ο πλέον ενδεδειγμένος για να αναλάβει τα ηνία της διεύθυνσης σε ότι είχε απομείνει από τις επιχειρήσεις της τράπεζας και να ισορροπήσει την κατάρρευση του συγκεκριμένου χρηματοπιστωτικού ιδρύματος.

Μέχρι τώρα έχει αποδειχθεί ουκ ολίγες φορές αυτός που έβγαλε τα κάστανα από την φωτιά σύμφωνα με τους New York Times καθοδηγώντας αρκετούς τραπεζικούς και χρηματοοικονομικούς οργανισμούς τεχνολογίας σε δύσκολες στιγμές. Αυτό πράττει και με την πολύπαθη Silicon Valley Bank που βρέθηκε στο μάτι του κυκλώνα με την κατάρρευση της πριν από δέκα ημέρες, προκαλώντας τους ανάλογους κλυδωνισμούς στο τραπεζικό σύστημα της Αμερικής.

Ψύχραιμος και αποτελεσματικός

Ενδεικτικά ο δικηγόρος για τα δύσκολα έχει περάσει από την Deutsche Bank και την πολυσυζητημένη τις τελευταίες ημέρες Credit Suisse ως ανώτερο στέλεχος, αποκομίζοντας όχι μόνο εμπειρίες, αλλά και δυνατές γνωριμίες.

Για τον επιχειρηματικό κόσμο των ΗΠΑ ο Τιμ Μαγιόπουλος έκανε πολύ καλή δουλειά ως γενικός σύμβουλος της Bank of America κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης του 2008 που ταρακούνησε συθέμελα το χρηματοπιστωτικό σύστημα της χώρας. Έφυγε από την τράπεζα τον Δεκέμβριο του 2009 και λίγο μετά ανέλαβε τις θέσεις του αντιπροέδρου και γενικού συμβούλου της Fannie Mae, της ελεγχόμενης από την κυβέρνηση ασφαλιστικής εταιρείας στεγαστικών δανείων.

Το επαγγελματικό παλμαρέ του περιλαμβάνει επίσης μια θητεία ως πρόεδρος της Blend, μιας νεοφυούς εταιρείας τεχνολογίας που παρέχει υπηρεσίες Cloud στις τράπεζες.
Επίσης ο Ελληνοαμερικανός συνέβαλε τα μέγιστα ώστε να μπει σε απόλυτη τάξη το χάος που επικρατούσε στην διαδικτυακή πλατφόρμα δανεισμού Lending Club, όταν εντάχθηκε στο διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας εβδομάδες μετά την αποπομπή του διευθύνοντος συμβούλου της.

.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: