Θηλυκός ρινόκερος πλησιάζει κάμεραμαν γιατί θέλει χάδια στην κοιλιά (βίντεο)

Στη διάρκεια των γυρισμάτων του ντοκιμαντέρ «Disunity» για την λαθροθηρία των ρινόκερων στη Νότια Αφρική, ο κάμεραμαν Garth De Bruno Austin έζησε μια πολύ περίεργη και ιδιαίτερη στιγμή όταν ένας άγριος, θηλυκός ρινόκερος τον πλησίασε ζητώντας τίποτα παραπάνω από ένα απλό χάδι στην κοιλιά.

Σε ένα σύντομο βίντεο μερικών δευτερολέπτων καταγράφηκε η ασυνήθιστη πλην τρυφερή στιγμή και έκανε τον γύρο του ίντερνετ αποδεικνύοντας για ακόμη μία φορά πως δεν είναι μόνο οι σκύλοι και οι γάτες που απολαμβάνουν τα χάδια, αλλά όλα τα ζώα.

«Αν ένας ρινόκερος έρθει προς το μέρος σου ενώ τον βιντεοσκοπείς και θέλει μερικά χάδια, το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να τον χαϊδέψεις, κάνοντάς το μάλιστα σαν να εξαρτάται η ζωή σου από αυτό. Ευτυχώς δεν πείραξε την κάμερά μου!», λέει ο Austin.

Να αναφέρουμε ότι το στιγμιότυπο κατέγραψε και η σύντροφός του, που ήταν μαζί του στο σημείο εκείνη τη στιγμή, από διαφορετική οπτική.

Σύμφωνα με τον Austin, ο ρινόκερος ήταν άγριος, αλλά έχει χτίσει μαζί του μια σχέση εμπιστοσύνης καθώς τον βιντεοσκοπεί εδώ και αρκετά χρόνια. Ο ίδιος λέει πως μετά το τέλος των γυρισμάτων είναι πολλές οι φορές, που καταφέρνει να χαϊδέψει κάποια από τα ζώα. Ωστόσο προειδοποιεί πως αυτή είναι γενικά θα πρέπει να είναι μια κίνηση απαγορευμένη για τον υπόλοιπο κόσμο.

«ΜΗΝ το δοκιμάσετε αυτό με έναν πραγματικά άγριο ρινόκερο γιατί μπορεί να καταλήξετε νεκροί! Πληροφοριακά, δεν πλησίασα εγώ το ζώο, ήταν αποκλειστικά δική της απόφαση να έρθει σε μένα και να μου επιτρέψει να μπω στον προσωπικό της χώρο και να την αγγίξω. Μόλις χόρτασε χάδια, απομακρύνθηκε μόνη της και συνέχισε να βόσκει».

From my boyfriend @garthdbaustin

viral

Tags: